25 maart 2008

Symposium: De VN en ICT mogelijkheden in ontwikkelingslanden

Datum & tijd

2008-03-25 09:00:00

Eén van de VN-doelstellingen is het stimuleren van groei en herstel in ontwikkelingslanden door middel van ICT in de breedste zin van het woord. In dit kader organiseert UN-G@ID (The Global Alliance for ICT and Development) op 25 en 26 maart 2008 een symposium in New York over de mogelijkheden die de ICT industrie kan bieden in ontwikkelingslanden.

Het evenement bestaat uit een aantal presentaties en besprekingen van vakdeskundigen over de rol van ICT en ICT-entrepreneurs bij de ontwikkeling van een land en wat de financierings- en investeringsmogelijkheden zijn voor dergelijke projecten.

Daarnaast is er een marktplaats en een Investor’s Forum, waar diverse landen projecten (op diverse gebieden zoals telecommunicatie, internet, new media, software en e-applications) en ontwikkelingen presenteren en uitleggen hoe die zich vertalen in potentiële investeringen, aanbestedingen en publiek-private partnerships.

Er zijn geen kosten verbonden aan dit programma, maar registratie is wel verplicht. De registratie sluit op 11 maart 2008.

Voor meer informatie en details, kunt u contact opnemen met Arjan Braamskamp van het Nederlandse Consulaat in New York:

Arjan Braamskamp
UN Commercial Liaison Officer
Tel +1 646 557 2239
Email – arjan.braamskamp@minbuza.nl