27 januari 2011

Studenten bezoeken 3D LiveLab

Datum & tijd

2011-01-27 09:30:00

Op 27 januari is het 3D LiveLab, het expertisecentrum rondom productie, distributie en bewerking van 3D content, geopend voor studenten van HBO instellingen. Er wordt een programma samengesteld waarin sprekers verschillende aspecten van 3D belichten. Ook kunnen de studenten op de dag zelf ervaren hoe het is om iets met 3D te doen.

Wat kun je vanuit creatief oogpunt doen met de kracht van 3D? Waar moet je op letten bij de montage van 3D beelden? Wat is belangrijk bij de opname van 3D? In het 3D LiveLab wordt veel gesproken over de nieuwe kansen en toepassingen met 3D, maar je kunt er ook zelf aan de slag!

Programma

Ochtendprogramma

09.30 Inleiding David Linssen (DutchView / 3D LiveLab)
10.00 Beelden EO Jongerendag en TedX
10.30 Bezoek aan demomarkt
11.30 Video 3D dagen: Peter Rogina (Enchanted Glass Entertainment)
12.00 3D maken Jurriën Steenkamp (Tree-ON)

12.30 uur: lunch

Middagprogramma

13.00 3D maken Jurriën Steenkamp (Tree-ON)
13.30 Inleiding David Linssen (DutchView / 3D LiveLab)
14.00 Beelden EO Jongerendag en TedX
14.30 Video 3D dagen: Peter Rogina (Enchanted Glass Entertainment)
15.00 Bezoek aan demomarkt
16.00 Afsluiting

Onder meer studenten van Hogeschool InHolland, NHTV, NHL, HU (faculteit Communicatie & Journalistiek en Media Technologie) en Saxion zullen op 27 januari de nieuwste technologische ervaring op broadcasting gebied leren kennen.

3D LiveLab
Het 3D LiveLab is onderdeel van een serie activiteiten ontwikkeld door 3DNL, een platform dat organisaties en bedrijven samenbrengt die in Nederland betrokken zijn bij de ontwikkeling, productie, postproductie, uitzending, distributie en vertoning van 3D-producties. Geïnteresseerden voor het 3DNL platform kunnen zich kosteloos aanmelden voor het 3DNL netwerk via www.3dnl.net om de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Demo's

Zero Creative - Value added 3D

Zero Creative is een succesvolle pionier op het gebied van 'value added 3D'. Het Nederlandse bedrijf werkt wereldwijd met een team van meer dan 100 mensen om zakelijke 3D diensten en producten te leveren. Uitgangspunt is altijd het genereren van toegevoegde waarde door inzet van 3D techniek. Zero Creative helpt organisaties om hun (product) waarde te verhogen en/of kosten te besparen, dankzij een uitgebreide portfolio aan hoogwaardige 3D producten. Opvallende xyZ 3D Displays, welke 3D beeld -zonder bril- weergeven eventueel gekoppeld aan een advertentienetwerk. Duidelijke 3D animatie films voor promotie of ondersteuning. Levensechte 3D virtual reality wordt in gezet voor projecten rondom ruimtelijke ontwikkeling. Volledig intuïteve interactie middels eenvoudige gebaren is de basis voor een interactieve beleving in 3D. Een duidelijke toepassing waarbij aanwijsbare waarde vermeerdering optreedt is de unieke 2D-naar-3D conversie dienst. Hierbij wordt bestaand 2D materiaal omgezet in hoogwaardige 3D content, bijvoorbeeld voor speelfilms of reklame. Op 27 januari is er een doorlopende demonstratie van het xyZ 3D Display (3D zonder bril), op 28 januari zal ook de combinatie glasses-less 3D en touch-less interactie gedemonstreerd worden. Meer info

BeamBrothers

BeamBrothers is voor Nederland leverancier van Digital Projection. Het uitgebreide aanbod van projectoren met diverse resoluties en licht opbrengsten bieden voordelen. In de productlijn heeft Digital Projection single en triple DLP projectoren waaronder de stilste en de meest energie zuinige modellen ter wereld. Met de innovatie in projectie techniek laat Digital Projection zien dat ook 3D projectie al enige tijd een onderdeel is van het programma. Als BeamBrothers laten we graag zien wat Digital Projection bedoelt. Wij begrijpen best dat u niet dagelijks bezig bent met de resoluties en de projectieverhouding en dat het aantal lumen u al helemaal niets zegt. U denkt aan uw relaties en wij aan de 4e dimensie. Ruime ervaring op de presentatie markt, nationaal en internationaal, en door keer op keer de projectie te voorzien van net dat kleine beetje meer. Het tijd voor een andere manier, de BeamBrothers manier. Wij willen relaties door een serieuze begeleiding laten genieten van de diverse mogelijkheden op projectiegebied. Altijd duidelijk en geheel in een stijl van deze tijd. Samen met uw stijl bieden we buiten de aankleding van de projectie ook de begeleiding van de invulling op het scherm aan. Samen nadenken over de haalbare mogelijkheden die het professioneel neerzetten van de projectie positief zal beïnvloeden. Het is altijd moeilijk om over te stappen, om het eens te proberen of om alleen al kennis te maken met de mensen die het vak begrijpen. Meer info

 

Vidigo
VidiGo Live is een unieke en zeer complete meer-camera regie oplossing. Het systeem voorziet in het schakelen en afspelen van audio, video en graphics en is daarmee een compleet geïntegreerd systeem. Belangrijkste verschil met traditionele productiesystemen is de zeer eenvoudige bediening en automatisering mogelijkheden, waardoor het mogelijk is om het systeem door één persoon te laten bedienen. De bediening vraagt geen uitgebreide technische kennis, is zeer intuïtief in het gebruik en snel aan te leren. Tijdens een live uitzending kan tussen maximaal vier externe bronnen worden geschakeld (HD/3D) of zes externe bronnen in SD. Meer bronnen zijn aan te sluiten door middel van voorschakelapparatuur of converters, waardoor ook andere video bronnen (DV, Composiet) zijn aan te sluiten. Uniek is de mogelijkheid om Adobe Flash graphics te gebruiken, dit biedt een krachtige en flexibele manier van werken die tot op heden binnen televisie ongekend is. Het ontwerpen en ontwikkelen van interactieve graphics vindt plaats op basis van Adobe Flash. De bediening tijdens de uitzending kan zeer eenvoudig blijven, door eveneens in Flash een controle paneel te ontwikkelen.
Meer info

Avid
From the most prestigious, award-winning productions, to music and movies made at home, Avid creates the technology that people use to make the most listened to, most watched and most loved media in the world.  The shows, commercials, and news programs you watch on TV. The entertaining video and film stories you see on the web and on the big screen.  The personal audio and video treasures that people make at home to preserve their favorite moments in life.
Our innovative digital audio and video solutions continue to revolutionize the art of creative storytelling, and have earned us hundreds of awards, including 2 Oscar® statuettes, a Grammy®, and 12 Emmys®.
Meer info

ASTRA
3D krijgt de ruimte bij ASTRA
Als belangrijkste satellietsysteem in Europa stond ASTRA aan de wieg van de eerste 3D uitzendingen. Met inmiddels 5 3D kanalen is het aanbod bij ASTRA verreweg het grootst. Wij stimuleren de ontwikkeling van 3D zoals we destijds ook met HD hebben gedaan op verschillende manieren. Zo geven we producenten van 3D content een podium middels ons eigen ASTRA 3D kanaal, zijn we zelf opdracht gever van verschillende 3D producties en zijn we initiator van een vakprijs voor 3D-producties: de 3D Awards. Alle reden dus om eens van gedachten te wisselen met ons. Kijk eens op onastra.nl of bel 035 625 4490.