7 september 2017

Setting the VR groundrules

Tickets €750

Datum & tijd

2017-09-07 08:00:00

Old School Projects

Virtual Reality (VR) is al tijden een buzzword. Nu VR-headsets steeds goedkoper worden bereiken VR-producties ook steeds vaker de consument in de huiskamer. Als mediamaker wil je voorop blijven lopen en experimenteren met deze immersive vorm van storytelling. De vraag “Moeten we niet iets met VR?” komt daarmee ook steeds vaker aan de orde. Na een eerste enthousiaste reactie, loopt het daarna vaak vast op de vraag maar waarom en hoe dan?

Deze vragen staan centraal tijdens de tweedaagse training ‘Setting the VR groundrules’ van Hilversum Media Campus, MediaMonks, NHTV en HKU. Na deze training ben je in staat een weloverwogen besluit te nemen over het wel of niet inzetten van VR in jouw mediastrategie. Ook heb je de vaardigheden om ideeën en doelstelling om te zetten in een effectieve VR-briefing.

VR Academy from Hilversum Media Campus on Vimeo.

PROGRAMMA

Op dag 1 (donderdag 7 september) staat in het teken van het maken van een briefing. Je zal VR/AR voorbeelden ervaren, je krijgt VR insights rondom creatie, media strategie, verhaallijnen en R&D. In de middag ligt de focus op de VR briefing. Je krijgt echte briefing te zien en er wordt gesproken over techniek, productie, bewijs, financiën en budget. Er wordt gewerkt in groepen maar ook klassikaal kennis gedeeld door de trainers.

Op dag 2 (donderdag 21 september) staat in het teken van debriefing. Gebaseerd op de beste briefing van dag 1 werken de deelnemers nu verder aan de debrief of ideeën generatie. Je krijg inzichten gepresenteerd van academische studies en project ervaringen (fails) en wat we daarvan kunnen leren. Er zijn discussies over VR storyboards, social VR, de duur, camera’s, productie rollen, stiching en software. Ook heb je de mogelijkheid om zelf met de VR camera’s aan de slag te gaan.

Trainers zijn:

  • Robert Jan Blonk, VR Monk bij Media Monks
  • Marnix van Gisbergen, lector ‘Digital Media Concepts’ en Manager Business Innovation & Research bij NHTV Breda University of Applied Sciences
  • Hartmut Koenitz, professor ‘Interactive Narrative Design’ van de HKU

Meer informatie via de website van Hilversum Media Campus.

AANMELDEN

Deelnemen aan deze training? De training vindt plaats op donderdag 7 september en 21 september in Hilversum (bij Old School Projects). Kosten voor deelname bedragen €750,- inclusief catering. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers en vol = vol. Aarzel dus niet met inschrijven!

Schrijf je hier in

De training maakt onderdeel uit van Dutch Media Week, een zevendaags evenement  van 6 – 13 september, waarin media in al hun facetten centraal staan voor de professional en het grote publiek. Meer informatie: www.dutchmediaweek.nl