Interactieve concertregistraties vanuit het Concertgebouw Amsterdam, een second screen applicatie voor Tussen Kunst en Kitsch, automatisch samenstellen van een nostalgische televisieavond voor ouderen; de toekomst van media krijgt vandaag vorm. Volt presenteert tijdens de Dutch Technology Week een kijkje in de keuken bij innovatieve ICT bedrijven en kennisinstellingen die zich richten op het ontwikkelen van innovatieve media toepassingen.
Tijdens het seminar De Toekomst van Interactie met Media: Onderzoek en Praktijk komen toonaangevende sprekers van kennisinstellingen als TNO, CWI en innovatieve IT bedrijven aan het woord. Het semimar vind plaats tijdens de Dutch Technology Week in de Schellensfabriek, Meetingroom 2, Vestdijk 280 in Eindhoven.
Met name de mogelijkheden van video hyperlinking worden belicht. Nu al wordt video hyperlinking in av-archieven, omroepen en andere organisaties in de mediawereld op kleine schaal ingezet en we verwachten dan ook dat het in de nabije toekomst de stap zal kunnen maken van het lab naar daadwerkelijke grootschalige implementatie. In Nederland vindt veel innovatie plaats op dit vlak.
De sprekers gaan vanuit aansprekende praktijkvoorbeelden in op de technische uitdagingen en toepassingsmogelijkheden. Zo maakt u in korte tijd kennis met de belangrijke trends in media consumptie, verteld door belangrijke Nederlandse spelers op dit gebied.
Programma:
12:00 uur Ontvangst met koffie, thee & broodje
13:00 uur Welkom door Beeld en Geluid
13:15 uur Key note speech, Lynda Hardman - Centrum voor Wiskunde en Informatica
13:45 uur ‘Affective video hyperlinking’ (MIME project), John Schavemaker –TNO
14:00 uur ‘Multiscreen applicaties’ (LinkedTV project), Daniel Ockeloen - Noterik BV
14:15 uur ‘Digitaal erfgoed in een museumbeleving’, Brigitte Jansen –Beeld en Geluid/Hogeschool Rotterdam
14:30 uur ‘RCO meets Fink app’, Bauke Freiburg – Video Dock
14.45 uur Discussie & vragen
15:00 uur Bezichtiging demonstratie opstellingen
16.00 uur Einde programma
Volt wordt dé plek waar je de media van de toekomst gaat beleven. Een digitale experience waar de vele mogelijkheden van de beeldtechnologie en de onbegrensde creativiteit van makers wordt gepresenteerd. In Volt vind je tentoonstellingen, presentaties, debatten, festivals, tests en living labs en een volledig genetwerkt café. Volt wordt opgezet als een permanent veranderende omgeving: nu eens vol tentoonstellingen, dan weer gevuld met presentaties van technologische experimenten.
Je bent van harte uitgenodigd dit seminar bij te wonen, de toegang is gratis. Meld je hier aan.
Dit seminar wordt ondersteund door CLICK Cultureel Erfgoed, onderdeel van de Topsector Creatieve Industrie.
Volt is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, gemeente Eindhoven en woningcorporatie Trudo.