17 september 2012

PICNIC Festival 2012

Datum & tijd

2012-09-17 11:00:00

Het jaarlijkse PICNIC Festival vindt plaats op 17 en 18 september in het nieuwe EYE Film Instituut in Amsterdam. Het thema van dit jaar is "New Ownership: the shift from top down to bottom-up". Tijdens het festival komen 3500 professionals uit het bedrijfsleven, technologie, overheid, non profit, onderwijs en de creatieve industrie naar Amsterdam voor lezingen, discussies, workshops en matchmaking activiteiten om betekenis gegeven aan de 'new ownership shift'.

New Ownership: The Shift from Top Down to Bottom Up
PICNIC richt zich op de manier waarop (internet)technologie mensen de kracht kan geven (empowering) om verandering te weeg te brengen. Door het internet en social media zijn we van steeds meer issues op de hoogte, en zijn er steeds meer manieren waarop we verandering te weeg kunnen brengen. In combinatie met het afnemende vertrouwen in traditionele instituties nemen mensen in toenemende mate het heft weer in eigen handen. Dit resulteert in voorbeelden van zelforganisatie zoals de Arabische Lente en Occupy maar ook in de vraag naar transparantie en open overheid, democratie 3.0 en de intensivering van het privacy debat in de strijd om data. De verschuiving van 'ownership' en het groeiende besef dat we zelf verandering te weeg kunnen brengen, dat is waar PICNIC 2012 over gaat.

 

Sprekers
Onder andere de volgende sprekers leveren een bijdrage aan het programma:

  • Rupert Turnbull, WIRED UK uitgever over de manier waarop "new ownership" de media-industrie verandert;
  • Tim O'Reilly, een van de initiatiefnemers van de open source en maker movements;
  • Jin Ge, een blogger die ontdekt hoe social media een dialoog creërt tussen de Chinese middenklasse en de overheid;
  • Doc Searls, auteur van 'Cluetrain Manifesto" en "Intention Economy: When Customers Take Charge";
  • Bonnie Shaw, een specialist in alternatieve valuta modellen;
  • George Dyson, een technologie historicus.

Naast lezingen van deze internationale sprekers bestaat het programma van PICNIC Festival 2012 uit praktische workshops, zijn er diverse competities en uitreikingen en is er een marktplaats waar men kan netwerken en innovatie bedrijven te ontmoeten zijn.

Inschrijven
Voor het festival zijn verschillende kaarten te koop. Een festival passe partout kost 575 euro, een dagkaart 325 euro. Meer informatie en voor het inschrijven ga naar de website van PICNIC.