28 november 2011

NetwerkBorrel NBF: Film online: rechtenvrij of niet?

Datum & tijd

2011-11-28 17:30:00

De NBF (Nederlandse Beroepsvereniging voor Film en Televisiemakers) organiseert geregeld netwerkborrels. Sinds kort zijn deze borrels vernieuwd. Naast de combinatie van netwerken, borrelen en de dinnerdeal wordt er ook een paneldiscussie gehouden over een actueel thema. Op de avond van maandag 28 november staat het thema ‘Film online: rechtenvrij of niet?’ centraal.

Programma

Internet biedt makers onbegrensde mogelijkheden, mits ze creatief genoeg zijn en kansen weten te benutten. Maar er zit nog een andere kant aan dit ‘walhalla’ waar professionals mee te maken krijgen: de rechten en risico’s van het beeldmateriaal dat online wordt geplaatst. Hoe is het geregeld met auteursrechten op internet, is het mogelijk om het af te schermen en is dit überhaupt wenselijk?

Op deze NBF netwerkborrel zal met de panelleden worden gediscussieerd over deze actuele kwestie en hiernaast zal er een korte presentatie worden gegeven over de vele mogelijkheden die het internet biedt en hoe je hier als film- of tv-maker je voordeel mee kunt doen, inclusief praktische tips&tricks. Panelleden zijn o.a. Wendy Bernfeld (Rights Stuff) en Jetse Sprey (VWS advocaten).

Het programma van de avond:
17:30 - 19:00 inloop & borrelen aan de bar
19:00 - 20:00 dinnerdeal (optioneel)
20:00 - 21:30 paneldiscussie thema 'Film online: rechtenvrij of niet?'
21:30 - ?        borrelen aan de bar

Wat: NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) - thema ‘Film online: rechtenvrij of niet?’
Wanneer: maandag 28 november 2011
Waar: SMART Project Space, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam-West
Aanmelden voor de avond is gewenst en kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588.

Kijk voor meer informatie op de website van NBF.