29 september 2014

NBF netwerkborrel: Festival Editie + 4K Seminar

Tickets Gratis, niet leden €10,-

Datum & tijd

2014-09-29 15:00:00

Balzaal Winkel van Sinkel

Op 29 september zal de NBF de jaarlijkse Netwerkborrel organiseren omtrend het Nederlands Film Festival. 

Op deze avond zal een selectie van lichting 2015 van de Nederlandse Filmacademie voor het eerst hun eindexamenprojecten presenteren aan een groter publiek. Deze selectie is samengesteld door experts uit de sector. De makers presenteren hun projecten op de borrel en krijgen de gelegenheid om een oproep te doen voor ondersteuning van hun project. Vanaf 17:00 tot 19:00 zal de netwerkborrel in het teken staan van deze presentaties en kunnen onder het genot van een drankje nieuwe contacten worden opgedaan en oude worden aangehaald. 

Ook wordt er na de netwerkborrel door de NBF een seminar over 4k georganiseerd voor geïntreseerden. Hier wordt ingegaan op de vraag wat 4K inhoudt, maar ook waarom men nu al in 4K zou moeten produceren.

4K is veel meer dan 4X HD, omdat het ook over contrastomvang en colorspace gaat. Voor camera-operators is de kwaliteit van opnemen in 4K een zegen, als het tenminste ook 4K wordt afgewerkt. Zo niet, dan heb je de kans dat je als DOP gedegradeerd wordt tot scherpsteller, aangezien er kan dan ongestraft 4X ingezoomd kan worden.

Tijdens het seminar is er aandacht voor:
- De techniek achter 4K
- Archiveren in 4K
- 4K aanleveren bij grote internationale networks
- Waarom filmen in 4K mooier is (door vooraanstaande DOP Geoff Boyle)

Voor, tijdens en na het seminar zullen verschillende partijen uit de industrie de mogelijkheden van 4K op camera- en postproductiegebied laten zien in verschillende stands die bij de Balzaal worden opgesteld. Het seminar is bedoeld voor zowel producenten, productieleiders, regisseurs als voor cameramensen, camera-assistenten, data-handlers, editors, VFX-sers, colorgraders.

Toegangskaarten voor het seminar kunnen worden besteld via Eventbrite. Op de line-up staat onder andere een vooraanstaande internationale D.O.P. spreker uit de UK.

Wat: NBF seminar ‘4K: much more than a lot of pixels’
Wanneer:  maandag 29 september 2014, inloop vanaf 19:00, programma vanaf 20:30
Waar: Balzaal van de Winkel van Sinkel, Oudegracht 158, Utrecht
Voor wie: NBF-leden en andere AV-professionals
Taal: Engels
Prijs: gratis voor NBF-leden, €10,- voor niet-leden, €5,- voor leden van gerelateerde verenigingen

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588.