30 mei 2017

BOOTCAMP: BIG DATA IN HET GEZONDHEIDSDOMEIN

Tickets €399,- tot €1499,-

Datum & tijd

2017-05-30 07:30:00

Jaarbeurs Utrecht

BOOTCAMP: BIG DATA IN HET GEZONDHEIDSDOMEIN

Data is de nieuwe olie van de digitale economie. Wat olie in de 18e eeuw was, een onuitputtelijke bron, dat is data in de 21ste eeuw. Maar wat mogen en kunnen we met deze data in de context van zorg en gezondheid? Op 30 mei gaat een nieuwe editie van de bootcamp ‘Big Data in het Gezondheidsdomein van U CREATE van start. In vier los te volgen workouts maak je kennis met de waarde van (big) data in het gezondheidsdomein.

Iedere dag creëren we meer dan 8 triljoen bytes aan data. Mede dankzij snellere en betaalbare computerkracht, gecombineerd met groeiende opslagcapaciteit en bandbreedte, zal de hoeveelheid aan data de komende jaren exponentieel groeien. Het is dan ook niet wonderlijk dat de gezondheidszorg gebruik probeert te maken van data om zo nieuwe betekenisvolle diensten te ontwikkelen waar de patiënt centraal staat. Binnen de workouts van de bootcamp komen onder meer digitale trends, de praktische toepassing van big data en het zelf op verantwoorde wijze opzetten van innovatieve diensten aan bod.

Van data naar waarde voor de patiënt

Foto’s en video’s op social media, signalen van smartphones en tablets en mobiele applicaties: al deze digitale producten genereren grote datastromen. Van zoek- en klikgedrag, tot de mate van betrokkenheid van de gebruiker. Data van social media en het internet in combinatie met zorgdata heeft de potentie om de zorg te verbeteren. In vier los te volgens workouts van één dag, ga je met experts aan de slag met de waarde van big data en open data voor jouw dagelijkse praktijk.

Workout #1: Trends, technologie en de gezonde samenleving (30 mei)

Aan de hand van actuele praktijkvoorbeelden uit binnen- en buitenland neemt hoofddocent Erik Hekman je samen met sprekers uit de praktijk mee in actuele trends in het datalandschap.

Workout #2: Playground - Zelf aan de slag met data (6 juni)

In de Playground experimenteer je samen met de andere deelnemers met het verzamelen, opschonen en analyseren van data met behulp van verschillende tools.

Workout #3: Data driven business, ethics & privacy (13 juni) 

Onderzoek hoe big data de basis kan vormen voor nieuwe businessmodellen. Hoe bouw je een waardevol concept rondom data? Hoe vertaal je informatie naar actie?

Aansluitend Privacy Debat @ Jaarbeurs Innovation Mile
Aansluitend aan de workout vindt op 13 juni van 19.15 tot 21.00 uur het Privacy Debat plaats in de Jaarbeurs Innovation Mile in Utrecht. Praat met experts over technologische innovaties die gebruik maken van persoonlijke gegevens over de vraag: Hoe ga je om met data-privacy en de beleving daarvan  bij gebruikers?

Workout #4: Design Sprint - Van idee naar prototype

In de Design Sprint ga je volgens de sprint-methode in vier stappen aan de slag om zelf innovatieve big data oplossingen te bedenken en uit te werken.

Je kunt de workout volgen als geheel, of losse workshops kiezen die voor jou interessant zijn. De kosten voor de gehele bootcamp bedragen €1499,-. Dit bedrag is vrij van BTW. Losse workouts zijn beschikbaar voor €399,-.

Bekijk voor meer informatie https://ucreate-weconnect.nl/bootcamp/.