25 februari 2013

NBF netwerkborrel ‘Animatie onder de loep’

Datum & tijd

2013-02-25 18:00:00

Op maandag 25 februari organiseert NBF een netwerkborrel, met deze keer het thema 'Animatie onder de loep'. Animatie wordt steeds meer toegepast in de film en televisiewereld. Maar hoe groot is de positie die animatie in neemt nu eigenlijk? En hoe doen we het internationaal? O.a. Gerben Schermen en Yvonne van Ulden gaan in gesprek over de rol van animatie.

Animatie wint steeds meer aan terrein. Niet alleen als op zichzelf staande kunstvorm, maar ook in vele andere genres als documentaire en commercials is geanimeerd beeld steeds vaker terug te vinden.

Op deze avond gaan vooraanstaande personen uit de animatiewereld in gesprek over de opkomst van animatie en de plaats die de kunstvorm inneemt in het hedendaagse film- en tv-klimaat. Vragen die ook aan bod komen zijn: hoe succesvol is Nederlandse animatie op internationaal niveau en welke invloed hebben technologische ontwikkelingen op deze sector? Hiernaast zal er een speciale preview van het Holland Animation Film Festival (20-24 maart 2013) worden vertoond en zal er gezamenlijk worden gegeten voorafgaand aan het programma. Kom dus langs en neem vooral ook je collega's mee!

Sprekers:

  • Gerben Schermer (Holland Animation Film Festival)
  • Yvonne van Ulden (KLIK! Amsterdam Animation Festival)  
  • Hans Walther (regisseur)
  • Peter Lindhout (filmconsulent Animatie bij het Nederlands Filmfonds)
  • Ton Crone (Nederlands Instituut voor Animatiefilm en Vereniging Nederlandse Animatie Producenten)
  • Lisette Looman (Telescreen, uitvoerend producent NIJNTJE DE FILM)


Dinnerdeal
Het restaurant van LAB111 biedt speciaal voor de NBF netwerkborrel een aantrekkelijke en voordelige dinnerdeal aan: voor €17,50 krijg je een voor- en hoofdgerecht inclusief een glas wijn. Aanmelden voor de dinnerdeal kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588, uiterlijk op vrijdag 22 februari. Het diner wordt om 18:45 geserveerd in het restaurant en kan van te voren worden afgerekend bij de kassa van het restaurant.

Het programma van de avond:
18:00 – 18:45 inloop & borrelen aan de bar
18:45 – 20:00 dinnerdeal (optioneel)
20:00 – 21:30 programma in de kapel
21:30 – ?        borrelen aan de bar

Wat: NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) – thema: 'Animatie onder de loep'
Wanneer: maandag 25 februari 2013
Waar: Media Café Restaurant LAB111, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam-West (Google Maps )
Voor wie: leden en alle film- en televisieprofessionals

Aanmelden voor de NBF netwerkborrel is gewenst en kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588. Geef bij je aanmelding ook even aan of je gebruik wilt maken van de dinnerdeal.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Nederlands Filmfonds.

Voor meer informatie kijk op de site van NBF.