9 juni 2010

MPJC Innovatieplein

Datum & tijd

2010-06-09 10:30:00

Op 9 juni wordt tijdens het Mediapark Jaarcongres in studio 32 een dynamisch innovatieplein georganiseerd. Net als het MPJC2010 staat ook het innovatieplein in het teken van ‘oog voor het scherm’. Er zijn de hele dag door spectaculaire demo’s, uitpak parties en product presentaties op het innovatieplein te vinden. Een mooie gelegenheid om de laatste ontwikkelingen rond het scherm met eigen ogen te aanschouwen, en bovendien nog gratis ook!

Op het plein zijn media labs vanuit hogescholen en universiteiten, MKB bedrijven en grote bedrijven te vinden met inspirerende demo’s die nieuwe en innovatieve media applicaties laten zien; van 3DTV tot augmented reality, mobiele applicaties en meer. Daarnaast is er op het plein ruimte voor ontmoetingsplekken en matchmaking.

Enkele hoogtepunten op het innovatieplein zijn:

  • 3D Televisie: Op het innovatieplein vindt u 3D schermen van Sony en Astra, waarbij Astra bovendien haar nieuwe 3Dkanaal zal demonstreren. Zet een brilletje op en ervaar hoe content verrijkt wordt door een 3D ervaring!
  • 4K scherm: 4K staat voor 4 duizend bij 2 duizend pixels - vier keer zo scherp als het huidige HDTV en het geluid ongecomprimeerd en glashelder. Surfnet, Cinegrid en de Waag laten op het innovatieplein een demonstratie zien van dit spectaculaire 4K scherm.
  • Uitpakparty: David Lemereis test voor Bright elke vrijdag een nieuwe gadget: van telefoons tot robots, van fotocamera’s tot e-readers. Op het innovatieplein zal David nieuwe gadgets live on stage testen en beoordelen.
  • Interactieve televisie: verschillende bedrijven laten zien op welke wijze televisie interactiever kan worden, bijvoorbeeld door het spelen van games (Ex Machina), de kijkervaring ter personaliseren (Active Video) maar ook bijvoorbeeld in de vorm van user generated content (Que Tal TV).
  • BT ‘Buzz This’ Pitch Challenge: BT daagt je uit: Heb jij de beste business pitch van het Media Jaarcongres? Wordt jouw Pitch een buzz op social media? Upload je video pitch, de media community beslist… Bovendien kan je ook opgeven als jurylid! (lees meer )
  • Op het innovatieplein worden ook diverse tv-producties gemaakt. Zo maken de studenten van leerwerkbedrijf GNR8 live-uitzendingen op het innovatieplein.
  • En veel meer, bijvoorbeeld hogescholen met de projecten van hun beste studenten, overheidsinstellingen en talloze bedrijven die hun innovatieve producten aan u showen!
Een compleet overzicht van alle bedrijven en hogescholen op het Innovatieplein vindt u hier .

MPJC2010: Oog voor het scherm

Het innovatieplein is een gratis onderdeel van het MPJC2010. Het plenaire congresprogramma staat net zoals het innovatieplein in het teken van 'oog voor het scherm'. Voor slechts 150 euro kunt u dit inspirerende congres meemaken met o.a. keynote speech van Erik Huggers (BBC), uitgebreid aandacht voor 3D TV en media ondernemers zoals Ruud Hendriks (NRC/Het gesprek), Ruud de Langen (Mindshare) en Frank Volmer (Telegraaf). Schrijf u snel in voor het plenaire congres!

Inschrijven
Toegang tot het innovatieplein is gratis (lunch niet inbegrepen), maar wij willen u wel vragen u hier online aan te melden. IMMovator leden kunnen met hun profiel inloggen en hier aanmelden. Bent u nog niet lid van het iMMovator netwerk? Registreer dan nu en schrijf u daarna in voor het innovatieplein!