26 oktober 2017

Meet the Master: Michael Gourlay (Microsoft) – Surprising Ways Mixed Reality Will Empower Us to Achieve More

Datum & tijd

2017-10-26 07:30:00

HMC Learning Space

25-27 oktober vinden in Amsterdam de VR Days Europe plaats. Een van de sprekers is Michael Gourlay, Principal Development Lead in de Environment Understanding groep van Microsoft R&D. Michael is expert op het gebied van Augmented Reality en Virtual Reality platforms zoals de Hololens en Windows Holographic. Tijdens de Meet the Master sessie op donderdag 26 oktober van 09:30-11:00 uur gaat hij in op AR en MR platforms en hoe zij ons in staat stellen om meer te bereiken.

Let op: de sessie zit vol!

De sessie met Michael Gourlay zit op dit moment vol. Er is wel een wachtlijst waar je je voor kunt aanmelden. Op het moment dat iemand zich afmeldt kun je dan alsnog toegelaten worden voor de sessie. Stuur een e-mail naar Natasja Versteeg voor een plekje op de wachtlijst.

Mixed Reality platforms

Mixed reality (MR) platforms stellen mensen in staat om op meer en betere manieren met computers, de omgeving en elkaar te communiceren. MR platformen laten mensen virtuele dingen in de echte wereld zien en horen, maar bovendien kan MR ook machine learning versnellen en computers persoonlijker maken.

Augmented Reality (AR) platforms omvatten extra en exotische sensoren die een immense hoeveelheid informatie kunnen verzamelen over de omgeving van gebruikers. AR platforms verwerken die gegevens om te begrijpen wat gebruikers doen en hoe ze het doen. Hierdoor begrijpen machines beter waarom gebruikers iets doen, ze kunnen anticiperen op hun behoeften en hen helpen meer te bereiken.

Mixed Reality platforms geven mensen nieuwe manieren om met computers, de omgeving en elkaar te communiceren. Een groot voordeel, maar ook een grote uitdaging! Wat betekent dit voor mediamakers? Hoe pak je dit aan? En hoe maak je optimaal gebruik van de voordelen van deze platforms waardoor je meer weet te bereiken?

Tijdens de Meet the Master gaat Michael Gourlay uitgebreid in op de kansen en mogelijkheden van AR en MR platforms. Na zijn lezing is er uitgebreid de tijd om vragen te stellen aan deze MR expert. Deze Meet the Master sessie wordt georganiseerd door iMMovator en Hilversum Media Campus.

Aarzel niet en schrijf je (gratis) in voor deze exclusieve Meet the Master!

Over Michael Gourlay

Dr. Michael J. Gourlay werkt als Principal Development Lead in the Environment Understanding group of Analog R&D van Microsoft. Hij houdt zich bezig met platformen voor augmented reality en virtual reality zoals HoloLens en Windows Holografic. Hij leidde de teams die de inside-out tracking, surface reconstruction (‘Spatial Mapping’) en computer vision based kalibratie van omgevingssensoren ontwikkelden.

Eerder werkte hij bij Electronic Arts (EA Sports) als softwarearchitect voor de Business Unit Voetbalsport, als senior lead engineer op Madden NFL en als lead-programmeur voor NASCAR. Hij schreef het visuele effectensysteem dat wereldwijd in EA-games wordt gebruikt en schreef gepatenteerde algoritmen voor interactieve, high-bandwidth online toepassingen. Hij was ook architect van FranTk, de game engine achter Connected Career en Connected Franchise.

Ook ontwikkelde Michael curricula voor de University of Central Florida (UCF) waar hij docent was. Hij werkte bij de Florida Interactive Entertainment Academy (FIEA), een interdisciplinair afstudeerprogramma dat programmeurs, producenten en kunstenaars leert hoe ze videospelletjes en trainingssimulaties kunnen maken.

Aanmelden

Geïnteresseerd om met deze MR expert in gesprek te gaan? Meld je gratis aan voor deze Meet the Master sessie (via de aanmeldknop rechts bovenin)! De sessie begint om 9.30 uur (9.00 inloop) en is rond 11.00 uur weer afgelopen. Er is plek voor maximaal 40 personen.

Locatie: HMC Learning Space (Mediacentrum vierde verdieping, Joop van den Endeplein 1, 1217 WJ Hilversum)

Over de VR Days

Michael Gourlay is spreker op de VR Days Europe in Amsterdam. Van 25-27 oktober worden er allerlei interessante speeches, workshops en expert meetings georganiseerd. Het complete programma vind je op de website. Wil je deelnemen aan de VR Days? Schrijf je in met de code VRDAYS-20 en ontvangt 20% korting op je ticket!