29 oktober 2015

Meet the Master: Matt Cooke (Google News Lab)

Tickets gratis

Datum & tijd

2015-10-29 08:30:00

SWITCH

Op 29 oktober organiseren iMMovator en Hilversum Media Campus, i.s.m. de News Impact Summit een nieuwe Meet the Master sessie met Matt Cooke, die het Google News Lab in Europa leidt. Deze masterclass is vooral interessant voor journalisten en nieuws professionals. De bijeenkomst vindt plaats in de Switch, op het Mediapark in Hilversum (naast Bar Boon). Deelname is gratis na aanmelding.

Let op: er zijn 40 plekken voor deze sessie. Zit de sessie vol? Stuur dan een mailtje naar Vincent Jagers voor een plekje op de wachtlijst. Indien er afmeldingen zijn, dan kunnen we je alsnog aanmelden voor de sessie.

Matt Cooke leidt het Google News Lab in Europa, een lab bestaande uit een toegewijd team dat samenwerkt met uitgeverijen om trainingen te organiseren, innovatieve partnerships te bediscussiëren en ideeën deelt. Matt werkt al 3 jaar voor Google, daarvoor was hij 8 jaar actief als broadcast journalist bij BBC News. Tijdens zijn BBC News periode produceerde en presenteerde hij enkele televisieprogramma's. Matt Cooke begon zijn carrière als student journalistiek bij The Guardian. 

Het doel van Google News Lab is om samen te werken met journalisten en entrepreneurs overal om de toekomst van media op te bouwen door middel van product partnerships, onderwijs en andere initiatieven die de nieuwsindustrie als geheel bevorderen. Matt Cooke zal de Google Trends & Best Practice Visuals uit de media industrie presenteren, laten zien hoe de technologie van Google Maps journalisten kan helpen bij het verslaan van breaking news, het verbeteren van online features en data journalistiek. Tijdens deze masterclass word je bekend met Google Maps, My Maps, Street View, Fusion Tables, Google Earth, Crisis Response en meer.

Deze sessie zal gemodereerd worden door Monique van Dusseldorp.

Programma

  • 09.00-09.30: Ontvangst/Koffie
  • 09.30-10.30: Presentatie
  • 10.30-11.30: Q&A