9 oktober 2015

Meet the Master: Ben Kreimer, Drones and Sensor Journalism

Datum & tijd

2015-10-09 07:30:00

Media Park, de SWITCH

Op vrijdagochtend 9 oktober is Ben Kreimer (beta fellow BuzzFeed) te gast op het Media Park voor een Meet the Master sessie van iMMovator en Hilversum Media Campus. Tijdens deze sessie in de SWITCH gaat Ben in op de mogelijkheden van journalistieke verslaglegging met drones, en verkent de mogelijkheden die ontstaan rond de data verzameld door drones en sensors. Een unieke mogelijkheid om meer te weten te komen over zijn vernieuwende projecten en je te laten inspireren tot nieuwe toepassingen! 

Drones and Sensor Journalism

Ben Kreimer is een pionier op het gebied van nieuwe technologie, en iemand die met drones al diverse bijzondere projecten heeft gerealiseerd. Hij is ''beta fellow'' bij BuzzFeed’s Open Lab fellowship, en adviseur voor het Drone Journalism Lab  en het in Kenya gevestigde SkyCAM. Kreimer onderzoekt het gebruik van drones en open source sensor platforms als nieuwe middelen om data te verzamelen en verhalen te vertellen. Met drones biedt hij een nieuw perspectief op gebeurtenissen, onder andere door de verzamelde data om te zetten in de 3D werelden die online gedeeld kunnen worden. 

Kreimer werkte onder andere voor Columbia’s Tow Center for Digital Journalism, M.S. University of Baroda (India), UCLan’s Civic Drone Centre (UK), CCTV Africa, Times of India, VICE News, The Star (Kenya), African Wildlife Foundation en Kenya Tourism Board.

Na een lezing met inspirerende voorbeelden is er ook de gelegenheid om vragen te stellen. Deze sessie is met name relevant voor nieuwsmakers, redacties, omroepen, facilitaire bedrijven en online publishers. Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze exclusieve sessie.

Degenen die geïnteresseerd zijn in drone journalistiek kunnen terecht op de site van Dronewatch.