23 juni 2011

Mediapark Jaarcongres 2011

Datum & tijd

2011-06-23 09:00:00

23 juni is het Media Park in Hilversum het decor voor het Mediapark Jaarcongres. De hele dag worden er op diverse locaties op het park sessies georganiseerd van het MPJC. Van crossmediale projecten waarbij social media en omroepen bij elkaar komen tot Connected TV en apps; van succesvolle Nederlandse MKB-bedrijven tot beleidsvraagstukken; het MPJC geeft in één dag een overzicht van de laatste ontwikkelingen in medialand.

De dag wordt traditiegetrouw gestart op Villa Heideheuvel (Media Academie) met een serie exclusieve ontbijtsessies. Bezoekers van MPJC kunnen uit een reeks uiteenlopende onderwerpen: van videorechten in multiplatform wereld tot mobiel betalen, van Connected TV tot luidheidnormalisatie. Vervolgens komt het MPJC publiek bij elkaar in studio 21 voor het Mediapark Jaarcongres.Enkele highlights uit het programma:

  • Keynote speech van Bert Habets, CEO RTL Nederland
  • Minister Marja van Bijsterveldt licht in een videospeech haar plannen rondom het mediabeleid toe
  • Dick Molman (CEO Sanoma Media Netherlands) over de overname van SBS
  • Met bijdragen van prominenten uit de industrie, als: Roeland Stekelenburg (NL Buzz), Henk Hagoort (NPO) en internationaal entrepreneur Kevin Slavin (Area/Code)
  • Uit het lab: het 4K scherm van het FascinatE project (Format-Agnostic SCript-based INterAcTive Experience) van TNO, de BBC en anderen, dat kijkt hoe hele hoge resolutie televisie het televisie maken verandert.
  • Connected TV: met partijen in gesprek over de toekomst van televisie. Met onder meer Ivo Lochtman (UPC) en Niels Jonkman (Glashart Media).
  • Erik van der Hoff presenteert een quiz over 60 jaar tv


Daarnaast wordt parallel aan het congres het MPJC Innovatieplein georganiseerd in studio 32. Hier zijn allerlei technologische vernieuwingen met eigen ogen te aanschouwen. Van 3DTV tot spraaktechnologie, apps en media management systemen. Het innovatieplein is een plek waar de media industrie elkaar ontmoet en ideeën opdoet.

Leden van iMMovator kunnen zich met €30,- korting inschrijven voor het MPJC! Schrijf u nu in via de website met de kortingscode IMM101!

Meer informatie over het programma en over de inschrijvingen is na te lezen op de website van het MPJC.