8 februari 2011

Mediabijeenkomst

Datum & tijd

2011-02-08 15:00:00

Op dinsdag 8 februari organiseren de Gemeente Hilversum en het iMMovator Cross Media Netwerk een mediabijeenkomst. Wat zal 2011 ons brengen? De ontwikkeling van nieuwe platforms en technologieën zorgt ervoor dat de sector ingrijpende veranderingen ondergaat. De centrale plaats die Hilversum inneemt, de rol van het Mediapark, ondernemerschap en werkgelegenheid in de sector zijn onderwerp van gesprek op 8 februari.

Wat zal 2011 ons brengen?
Voor deze bijeenkomst hebben we mensen uit de crossmediasector gevraagd om hun licht te laten schijnen op de ontwikkelingen in 2011. Ton van Mil (iMMovator Cross Media Network) presenteert het boek Trends en ontwikkelingen en zal ingaan op de samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de Media Academie in Hilversum. Ondernemer Bart-Jan van Genderen (Team/Parkpost) ontvouwt zijn plannen in de facilitaire sector. Rudy Stroink (vastgoedbedrijf TCN) geeft zijn visie op de rol van het Mediapark.

De bijeenkomst wordt afgesloten met de lancering van de campagne van de Gemeente Hilversum en de website Hilversum Mediastad. Het voornemen van de gemeente Hilversum voor 2011 is het om de bedrijven en ondernemers die Hilversum tot Mediastad maken, meer dan ooit een gezicht te geven. De campagne is een nauwe samenwerking tussen de gemeente en mediaondernemers en -organisaties. Op 8 februari verricht de gemeente daarvoor de aftrap, ze doen dat graag samen met u!

Programma

15.00-15.30 Ontvangst met koffie in de Media Academie, Villa Heideheuvel

15.30-17.00 Korte presentaties en discussie met deelnemers, onder leiding van moderator Monique van Dusseldorp:

  • Jan Rensen, Wethouder Economische Zaken, Gemeente Hilversum. Hoe kan Hilversum zich profileren als Mediastad?
  • Bart-Jan van Genderen, CEO AVI Team Facilities (Dutchview, Parkpost, Glasvezelring Hilversum). Hoe ziet een ondernemer de ontwikkelingen in crossmediale technologie en de investeringen van zijn bedrijf daarin?
  • Ton van Mil, directeur iMMovator Cross Media Netwerk. iMMovator verzamelt cijfers over de ontwikkelingen in de sector wat betreft aantal bedrijven en werkgelegenheid. Wat zijn de belangrijkste trends?
  • Rudy Stroink, Directeur TCN Mediapark. Rudy Stroink heeft zich de afgelopen jaren intensief bemoeid met de ontwikkeling van het Mediapark. Hij sluit deze periode dit jaar af. Wat is zijn visie op het nieuwe Mediapark?

17.00 Lancering Hilversum Mediastad

17.00-18.00 Borrel
 

Inschrijving

De bijeenkomst heeft een besloten karakter. IMMovator leden kunnen zich gratis inschrijven om deel te nemen aan de bijeenkomst, tot een zeker aantal. Let op: er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bij inschrijving rekenen we dus op uw komst. De mediabijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 8 februari van15 tot 18 uur in de Media Academie op het Media Park.