6 oktober 2017

Lancering Dutch Game Awards 2017 – 10e editie

Datum & tijd

2017-10-06 15:00:00

Jaarbeurs Utrecht

Lancering Dutch Game Awards 2017 – 10e editie

De 10e jubileum editie van de Dutch Game Awards wordt dit jaar op 6 oktober gehouden tijdens Firstlook Festival in de Jaarbeurs in Utrecht. De prijzen, in de vorm van een cyber uil, worden uitgereikt aan de beste games en gamebedrijven uit Nederland. First Look Festival viert dit jaar eveneens haar 10e editie en zal gastheer zijn van deze speciale editie van de Dutch Game Awards. Het Nederlandse publiek krijgt dit jaar ook een stem. Samen met Gamekings kan het publiek de beste game uit Nederland van het afgelopen jaar kiezen. De inschrijving voor de Dutch Game Awards is tot en met 10 juli geopend via de website dutchgameawards.nl.

Nieuw is de award voor de beste Virtual Reality game. Nederlandse studio’s hebben het afgelopen jaar laten zien dat ze hier prominent in meespelen, met games zoals tactische actiegame Landfall of de zombie game Arizona Sunshine.

Na 10 jaar wordt ook voor het eerst de beste Nederlandse Game ontwikkelaar of studio in de schijnwerpers gezet met de nieuwe Lifetime Achievement Award. De persoon of bedrijf die de afgelopen 10 jaar de grootste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse Game industrie zal deze prijs mogen ontvangen. De Dutch Game Awards organisatie bepaalt samen met haar patrons de winnaar van deze prijs. Iedereen kan kandidaten voordragen via het speciale formulier op de website.

Inschrijven

Bedrijven uit Nederland die games ontwikkelen of producties met game componenten kunnen zich inschrijven. De inschrijving is geopend tot en met 10 juli. Medio september worden de nominaties bekend gemaakt. Er zijn in totaal 16 Awards waarvan 14 door een vakjury worden toegekend, een door het publiek in samenwerking met Gamekings, en een door de patrons van de Dutch Game Awards. Een overzicht van alle categorieën is te vinden op de website. De uitreikingsshow vind plaats tijdens het Firstlook Festival op 6 oktober in de avond.

De Dutch Game Awards worden mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, en de steun van een groot aantal patrons uit de Nederlandse game industrie.