20 november 2015

Laat je inspireren tijdens de Challenge hackathon

Datum & tijd

2015-11-20 18:00:00

Media Plaza, Jaarbeurs, Utrecht

The Challenge is een journalistieke wedstrijd van het Stimuleringsfonds voor de journalistiek, die jongeren helpt bij het ontwikkelen van een journalistieke start-up. Aan het eind van het traject winnen drie teams ieder 20.000 euro voor het realiseren van hun idee. 

Tijdens de Challenge hackathon geeft organisator Bart Brouwers een korte uitleg over het traject van The Challenge en ga je vervolgens zelf aan de slag tijdens een hackathon. Dat kan met je eigen team, maar ook met mensen die je tijdens de hackathon ontmoet en waarmee je je team kan versterken. Een goed team bestaat namelijk niet alleen uit journalisten, maar ook uit bijvoorbeeld vormgevers en programmeurs. Juist die combinatie van vaardigheden levert je veel op als je een eigen start-up gaat beginnen.

Geen idee? Geen probleem!
Tijdens de hackathon helpt Persinnovatie je niet alleen bij het vormen van je team, maar ook met het bedenken van ideeën. Goed om te weten: als je na de hackathon mee wil doen aan The Challenge is alleen een vernieuwend journalistiek idee al genoeg. Het verder uitdenken en concreet maken ervan, gebeurt in de masterclasses die je tijdens The Challenge volgt.

Borrel & succesverhaal
Om je een indruk te geven hoe het is om je eigen start-up op te richten komt een van de oud-winnaars vertellen over de masterclasses van The Challenge, hoe is het is om 20.000 euro te winnen en het traject daarna. De avond wordt afgesloten met een borrel waar nog volop gelegenheid is om vragen te stellen en je idee te bespreken.

Kom naar de hackathon: 20 november - 19:00 uur
De Challenge hackathon start op 20 november om 19:00 uur in de 'Spark' zaal in Media Plaza. Wanneer je vanaf het Jaarbeursplein in Utrecht het gebouw van de Jaarbeurs in loopt ga je met de roltrappen omhoog naar de 2e verdieping, daar vind je Media Plaza.

Meld je aan via Facebook

Iedereen is welkom, wel goed om te weten dat deelnemers aan The Challenge derde of vierdejaars studenten zijn, of maximaal twee jaar afgestudeerd.

Lees hier meer over The Challenge