15 juni 2015

KvK Mix & Match Monday – Onderwijs

Tickets gratis

Datum & tijd

2015-06-15 12:00:00

KvK Amsterdam

Wat heeft onderwijs aan de creatieve industrie? In het onderwijs leven heel veel vragen, hoe zorg je dat het onderwijs blijft boeien? Hoe zorgen we dat we ons hele leven blijven leren? Wat is de beste manier om te leren? Hoe zorgen we voor meer interactie? Als dit soort vragen hebben soms een creatieve inbreng nodig om tot een oplossing te komen. In de gaming sector worden al veel onderwijsvragen opgelost, we hebben als voorbeeld I hate statics die een game ontwikkeld hebben voor degene die statistiek moeten leren. In pitches zullen onderwijsinstelingen allerlei vragen aan u voorleggen die in hun sector spelen.

Innoveren en vernieuwen

Bij ondernemen en innoveren gaat het vaak om het vinden van nieuwe combinaties, cross-overs tussen ondernemers uit verschillende sectoren en disciplines. Samen kun je nieuwe producten en diensten ontwikkelen. Ondernemers in de creatieve sector spelen bij innovaties vaak een belangrijke sleutelrol. De KvK biedt hiervoor een podium. Iedere derde maandag van de maand vindt Mix & Match Monday @KvK plaats en staat een andere sector in het spotlight en op 15 juni is dat educatie.

Programma

14.15 uur             inloop

14.30 uur             opening kvk

14.35 uur             Rob Huisman

14.40 uur             nader in te vullen

14.55 uur             Niels Floor – Shapers - Wat is de beste manier om te leren?

De manier waarop de je de bovenstaande vraag beantwoordt, hangt af vanuit welk perspectief je er naar kijkt. Wat is jouw perspectief?

15.10  uur            Praktijkcase: Pim Bellinga, I Hate Statistics een startup die een game ontwikkelt om het probleem van het leren van statistiek te vergemakkelijken.

15:30 uur             Samenvatting door dagvoorzitter Rob Huisman

15.35 uur             Pauze

15.50 uur            Pitchers aan het woord –  4 à 5 maximaal

16.00 uur            Mix en Match 1e ronde

16.35 uur            Mix en Match 2e ronde

17.05 uur            Wrap up en afsluiting

17.10 uur            Netwerkborrel

18.00 uur            Einde

Meld u aan via deze link