23 november 2011

Kickstart Crowdfunding; Hoe je publiek je plan, project of bedrijf financiert

Datum & tijd

2011-11-23 13:30:00

Met een goed plan, een goed idee of een belangrijk doel heb je geen subsidie of bank nodig. Dan wil je publiek je helpen bij financiering. Hoe? Leer het op Kickstart Crowdfunding op 23 november, een event van innovatieplatform Fast Moving Targets. Erwin Blom (schrijver Handboek Communities) deelt in een middag de lessen van een half jaar research en met sprekers Roy Cremers (voordekunst), Gijsbregt Brouwer (Sport28) en Ronald Kleverlaan (WEBclusive) staat de crowdfundtop op het podium.

Banken zijn niet meer zo scheutig, de overheid trekt zich terug waar het om subsidies gaat. Hoe financieer je dan toch een plan, project of bedrijf? Met crowdfunding. Zet je publiek in bij het realiseren van dromen en doelen. Mensen willen een bijdrage leveren, als je hen op de juiste manier benadert en betrekt. Als je mensen deelgenoot maakt van het verhaal. Hoe je deze nieuwe manier van financieren succesvol inzet voor bedrijfsleven, kunst en cultuur, sport of overheid, leer je in een middag tijdens het event Kickstart Crowdfunding, georganiseerd door innovatieplatform Fast Moving Targets.

Met onder meer:

  • Erwin Blom. De schrijver van Handboek Communities presenteert de lessen van een half jaar onderzoek naar succesvolle cases en mislukte initiatieven. Hoe wordt crowdfunding een succes? Waar kun je het voor gebruiken en waar niet? Met aandacht voor kunst, cultuur, sport, overheid en bedrijfsleven.
  • Roy Cremers. De stuwende kracht achter succesvol crowdfundplatform voordekunst zoomt in op de mogelijkheden voor kunst en cultuur.
  • Gijsbregt Brouwer. De sportmarketeer (Brightguys, Sport 28) zamelde eigenhandig 15.000 euro in voor fietsproject Alpe D'HuZes en schets de opties voor de sport.
  • Ronald Kleverlaan. De man die het initiatief nam tot Roundtable Crowdfunding en met zijn bedrijf WEBclusive o.a. platforms als 1% Club en voordekunst bouwde weet als geen ander wat werkt en wat niet. Hij zet de do's and don'ts op een rij.


Kickstart Crowdfunding; op woensdagmiddag 23 november van 13.30 tot 17.00 uur bijgepraat voor 125 euro ex btw. De bijeenkomst vindt plaats bij MuzyQ Amsterdam. Meer informatie en aanmelden via de website van Fast Moving Targets.