In Pod we trust
4 juni 2019

In Pod we trust: podcasten voor beginners

Tickets 657,- EXCL. BTW (€795,- INCL. BTW)

Datum & tijd

4, 11, 18 en 25 juni 18.30-21:30

Media Perspectives - Learning Space

Joop v/d Endeplein 1 1217 WJ Hilversum

Met 2,2 miljoen Nederlandse luisteraars, is de podcast nog nooit zo populair geweest. Dat is niet gek, want podcasts bieden jou als verhalenverteller enorme potentie. Wil jij weten hoe je je eigen podcast, van concept tot koptelefoon, kunt uitwerken? Doe dan mee aan de cursus ‘In Pod we trust’ en leer van Maarten Westerveen van de populaire ‘Echt Gebeurd’ podcast hoe je een succesvolle podcast maakt.

Podcasting biedt veel kansen

Podcast is een persoonlijk medium, omdat je hoort wie er spreekt. Als maker bouw je hierdoor sneller een band op met je publiek. Bovendien hoeft het maken van podcasts niet moeilijk of duur te zijn. Podcasts zijn daarom interessant voor verschillende sectoren. Journalisten zetten podcast in om verhalen over te brengen. Cultureel erfgoed gebruikt podcasts om bezoekers te informeren over bijvoorbeeld exposities en voorstellingen. Bedrijven gebruiken het om over nieuwe innovaties of problemen te praten en zo merkbekendheid en thought leadership op te bouwen. Kortom: de opties zijn eindeloos! Ben je dus van plan om een podcast te starten, dan is de cursus In Pod we trust wat voor jou.

Doelgroep

Voor iedereen die geïnteresseerd is in het maken van podcasts, maar nog geen ervaring heeft met het maken ervan. Er is verder geen werkervaring nodig.

Het programma

  • een idee ontwikkelen tot een beluisterbaar eindresultaat.
  • een basis in opname- en montagetechnieken.
  • verschillende narratieve technieken inzetten.
  • sociale media effectief gebruiken.
  • een financiële basis ontwikkelen.

Docenten

Maarten Westerveen