14 september 2011

HKU en DiGRA organiseren THINK DESIGN PLAY

Datum & tijd

2011-09-14 17:00:00

Na edities in Canada (2005), Japan (2007) en Engeland (2009) is de vijfde editie van de DiGRA Conferentie weer terug in Nederland (waar het in 2003 allemaal begon). Van 14 tot en met 17 september organiseert de internationale Digital Games Research Association (DiGRA) samen met de Hogeschool van de Kunsten Utrecht (HKU) THINK DESIGN PLAY, een serious playground voor games en play. THINK DESIGN PLAY is een internationale ontmoetingsplaats voor onderzoekers, ontwerpers, ondernemers en overige geïnteresseerden in games en play.

THINK DESIGN PLAY is dé plek om op conventionele, maar ook onconventionele wijze kennis en praktijkervaring uit te wisselen over games en play voor entertainment en andere toepassingen, zoals bijvoorbeeld in de zorg en onderwijs. Een serious playground gericht op innovatie, waarvan iedereen wijzer, geïnspireerder en rijker aan internationale contacten huiswaarts keert.

Denken, ontwerpen, spelen
Keynotes van o.a. Mary Flanagan (Tiltfactor lab games innovatie), Reiner Knizia (‘s werelds meest succesvolle bordspel- ontwerper), Bernie DeKoven (New Games Foundation) geven een dwarsdoorsnede van de state-of-the-art op het gebied van games en play. Daarbij draait het niet alleen om research, maar ook om development: internationaal ontwikkelde kennis delen én toepassen. Maar een playground is geen playground als je niet zélf aan de slag kunt. Tijdens workshops, games, een feest, borrels, diners, experimenten en parallelsessies kunt u uw kennis, praktijkervaring en vragen over het vakgebied inbrengen.

Registreren
De Faculteit Kunst, Media & Technologie organiseert THINK DESIGN PLAY in samenwerking met de internationale Digital Games Research Association (DiGRA). Registreren kan vanaf €15,- (conference dinner) tot € 390,- (full access pass) via www.gamesconference.org.

EJECT 2011 (16 en 17 september)
De conferentie biedt op vrijdag 16 en zaterdag 17 september ook de mogelijkheid om kennis te maken met de designers en researchers van de toekomst. Studenten van de Faculteit Kunst, Media & Technologie presenteren hun afstudeerwerk onder de noemer EJECT 2011. EJECT 2011 is gratis en zonder aanmelding toegankelijk.

Deze conferentie wordt mede mogelijk gemaakt door DiGRA, Dutch Game Garden en Hilversum Mediastad.