21 november 2012

Gratis workshop waardecreatie – Haal meer uit je creatieve onderneming!

Datum & tijd

2012-11-21 15:30:00

De beurshype rondom bedrijven als Facebook is inmiddels bekoeld. Desalniettemin zien we dat bedrijven in de creatieve industrie nog steeds een hoge waardering kunnen krijgen, hoger dan bedrijven in sommige traditionele sectoren. In samenwerking met Syntens organiseert iMMovator op 21 november een workshop over waardecreatie in de creatieve industrie. We leggen uit hoe investeerders kijken naar de waarde van bedrijven als Facebook en LinkedIn en welke keuzes u als ondernemer kunt maken bij uw strategie om ook de waarde van uw bedrijf te vergroten.
 
Hierbij gaat het om diverse vragen:

  • Wat is mijn bedrijf meer dan mijn producten of diensten?
  • Lever ik een standaard dienst of product of maatwerk?
  • Kan ik mijn maatwerk toch als ‘standaardproduct’ verkopen?
  • Welk prijsmodel is voor mij interessant?
  • Groei ik op basis van cashflow en winst of zoek ik investeerders om te groeien?
  • Welke partnerschappen kan ik sluiten waarmee ik mijzelf ten opzichte van de concurrentie een voorsprong geef?

Kortom, op 21 november wordt u een spiegel voorgehouden om te beoordelen wat de investeerbaarheid van uw bedrijf is. Ook zult u inspiratie krijgen over alternatieve groeistrategieën en het mogelijk verhogen van de investeerbaarheid van uw bedrijf.
 
De workshop wordt gegeven door Micha Zwaaf van IMX Capital, een internationaal specialist op dit terrein. Tijdens zijn carrière als portfoliomanager en buy-side analyst bij ABN AMRO heeft hij geïnvesteerd in bedrijven in branches, zoals Internet, Internet-Related Technologies, TV, Film, Advertising, Publishing, Radio, Music, Cable & Satellite en Gaming.

Hij zal tijdens de workshop laten zien dat waardecreatie niet hetzelfde is als winstmaximalisatie en uw vragen beantwoorden vanuit zijn ervaring in het internationale investeerders speelveld in media- en technologiebedrijven. Hij zal op de cases van de deelnemers inspelen waardoor u een indruk krijgt hoe u op waardecreatie kunt sturen en daarmee een actieve groeistrategie kunt opbouwen. Ook zal er gesproken worden over de waardering van bedrijven.
 
Datum: woensdag 21 november
Tijden: 15.30 start workshop (inloop 15.00), einde 17.30
Locatie: iMMovator kantoor in het Mediacentrum, Media Park in Hilversum
Kosten: Aan deelname zijn geen kosten verbonden; Syntens Innovatiecentrum en Shell LiveWIRE nemen de kosten van deze workshop voor hun rekening

Heeft u vragen over de workshop, dan kunt u contact opnemen met Pieta Stam. 

Leden van iMMovator kunnen zich direct hieronder inschrijven. Hiervoor dient u wel ingelogd te zijn. Bent u nog niet geregistreerd lid van iMMovator? Registreer u dan eerst, voordat u zichzelf hieronder kan inschrijven.