24 november 2011

Game in the City 2011

Datum & tijd

2011-11-24 10:00:00
De vierde editie van Game in the City vindt dit jaar plaats op 24 en 25 november in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Deze editie staat in het teken van ‘Connecting the Dots’, het verbinden van mensen, producten en ideeën met elkaar. Tijdens dit tweedaagse congres zullen ook de Dutch Game Awards weer worden uitgereikt. De awards zijn inmiddels uitgegroeid tot de belangrijkste prijzen in de Nederlandse game-industrie.

Inmiddels staat de programmering van Game in the City 2011 live. Dit jaar staan de volgende thema’s centraal: TV & Games, Music & Games, Indie Beginners, Social Media, Serious Games en Mobile. Inhakend op deze thema’s zullen sprekers als Joris de Man (Killzone), Jeroen Elfferich (The Voice of Holland), Studio 100, Michael Schade (Fishlabs), Ard Bonewald (GameHouse Studios), Pamela Kato, Rob Davis (Playniac), Ivo Wubbels (Engine Software) en Sydney Kim Yun Joong (Korea Serious Game Festival) hun visie en ervaringen delen op het gebied van game-ontwikkelingen, gametechnologie en mogelijke toepassingen in het bedrijfsleven en de zorg. Bekijk hier het complete programma.

TV & games: van the Voice of Holland tot het Sinterklaasjournaal
De tijd dat een tv-programma alleen een tv-programma was, hebben we allang achter ons gelaten. Tegenwoordig kijk je tijdens een programma mee op je second screen oftewel je mobiele telefoon, tablet of laptop en worden games ingezet om de tv-beleving te versterken en te verlengen. Tijdens Game in the City zal het thema TV & Games centraal staan, met sprekers als gameontwikkelaar ExMachina over The Voice of Holland, NPS over het Sinterklaasjournaal en Studio 100.

De eerste dag zal een congresdag zijn, waarbij er een hoofdprogramma is met diverse sprekers en een sidetrack met diverse plenaire sessies. Op de tweede dag zal het programma worden gevuld met zowel centrale sprekers als masterclasses. Wilt u meer weten, ga dan naar de website.