10 december 2012

Europadag 2012

Datum & tijd

2012-12-10 12:30:00

Europadag 2012 biedt je de meest actuele en toegesneden informatie over toekomstige financieringsmogelijkheden voor jouw intern ationale culturele- en audiovisuele projecten binnen de programma's Cultuur en MEDIA en projecten in het kader van burgerparticipatie binnen het programma Europa voor de Burger. Op het programma van de Europadag 2012 staan onderwerpen als verbetering publieksbereik, innovatie, digitale ontwikkelingen in de culturele en audiovisuele sector en nieuwe EU subsidieprogramma’s.

Ben je in het bijzonder benieuwd naar wat Europa doet voor de verbetering van publieksbereik? Of zou je meer willen weten over de digitale ontwikkelingen in de culturele- en audiovisuele sector en over internationale samenwerking binnen de totale breedte van de creatieve industrie en het maatschappelijke veld? Laat je inspireren door toonaangevende internationale projecten die onlangs Europese steun hebben ontvangen en maak kennis met potentiële partners voor jouw Europese projecten. Het programma van de Europadag bestaat uit een plenair gedeelte en diverse boeiende sessies.

Programma

Keynote spreker is Ragnar Siil van het ministerie van Cultuur in Estland en voorzitter van de Europese expert werkgroep OMC (Open Method of Coordination), die de Europese Commissie adviseert over strategieën voor internationalisering van de culturele - en creatieve industrie. Vervolgens presenteren Ramon Verberne en Evert Hoogendoorn (Il Luster en IJsfontein) en Marnix Rummens en Vicky Vermoezen van het gezelschap CREW hun digitale projecten waarvoor ze EU subsidie ontvingen.

In deelsessies gaan specialisten in op de subsidieprogramma’s Creative Europe 2014-2020 en Europa voor de Burger 2014-2020; beïnvloeding van EU- en nationaal beleid; matchmaking met andere landen en digitale technologie in de audiovisuele industrie. 

De dag is relevant voor professionals actief op het vlak van internationale samenwerking in de totale breedte van de creatieve industrie en het maatschappelijk veld.

Inschrijven

Inschrijving is gratis. Meer informatie is te vinden op de website van Europadag. 

Europadag is een gezamenlijk initiatief van het Cultureel Contactpunt, het Europe for Citizenspunt en MEDIA Desk Nederland.