5 september 2018

Public Spaces vakbijeenkomst

Tickets Gratis

Datum & tijd

Woensdag 5 september 2018 16:00-17.30

Commerciële sociale platforms als Facebook, Twitter en Instagram domineren ons online leven. We delen daar onze ervaringen, opinies en voorkeuren en voeden daarmee allerlei commerciële partijen. Zou het mogelijk zijn om de kracht van online communities op een niet-commerciële manier te organiseren? Hoe kan je het publieke domein online versterken? Zo’n vijftien partijen hebben het initiatief genomen om te komen tot een nieuw platform genaamd PublicSpaces en presenteren hun bevindingen.

Moderator van de sessie is Monique van Dusseldorp. Met in het programma onder andere:

  • Geert-Jan Bogaerts, voorzitter PublicSpaces en Hoofd digitale media VPRO
  • Sandra Rientjes, directeur van Wikimedia Nederland (WMNL).
  • Marleen Stikker, oprichter van Waag Technology and Society in Amsterdam.
  • Maarten Brinkerink, expert Publieksparticipatie en Innovatieve Toegang binnen de afdeling Kennis en Innovatie bij Beeld en Geluid.

Lees hier het uitgebreide programma.

PublicSpaces

Zo’n vijftien partijen, onder wie de VPRO en enkele andere omroepen, Beeld en Geluid, Pakhuis de Zwijger, Waag Society en Nederlands Filmfestival, hebben het initiatief genomen om te komen tot een nieuw platform genaamd PublicSpaces. De afgelopen maanden is onderzocht of het mogelijk is een online omgeving aan te bieden waar publieke waarden gelden. Daarbij worden gebruikers niet als commerciële eenheden gezien, maar als burgers die vrij en goed geïnformeerd aan het publieke debat kunnen deelnemen. De coalitie bestaat uit partijen die dit als essentieel onderdeel zien van hun publieke taak.

De organisaties die dit initiatief leiden zijn de DDW (Dutch Design Week Eindhoven), EYE Filmmuseum, Holland Festival, IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), Koninklijke Bibliotheek, IFFR (International Film Festival Rotterdam), Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, NFF (Netherlands Film Festival), Pakhuis de Zwijger, Waag Society en de omroepen VPRO, BNN-VARA & EO. Het doel is deze coalitie te laten groeien.

Inschrijven

Heeft jouw organisatie interesse om aan te sluiten bij dit initiatief, of wil jij meer weten over deze coalitie en hun plannen? Tijdens deze presentatie wordt er meer verteld over Public Spaces, gevolgd door een discussie waarbij ook andere initiatieven op dit gebied betrokken worden. Maak ook een persoonlijke afspraak met de initiatiefnemers om te kijken wat voor rol jouw organisatie zou kunnen spelen.

Lees hier meer over het inschrijven

Dutch Media Week

Deze bijeenkomst is onderdeel van Dutch Media Week, hét festival voor iedereen die van media houdt. De impact van media staat centraal tijdens de vele activiteiten die van 1-10 september a.s. op het festival in Hilversum plaatsvinden. Voor jong en oud, voor professional en publiek. Zo biedt het festival een podium aan jonge en talentvolle mediamakers om elkaar te ontmoeten en om hun werk te laten zien. Bezoekers krijgen een kijkje achter de schermen in de verschillende studio’s, ontmoeten bekende vloggers en presentatoren of doen mee aan een van de vele workshops voor het hele gezin.

Het festival wordt georganiseerd door Dutch Media Foundation en Beeld en Geluid, in nauwe samenwerking met Gemeente Hilversum.

Kijk voor het complete programma op dutchmediaweek.nl