14 november 2013

Dutch Guild Sessie Digital Audio Broadcasting

Datum & tijd

2013-11-14 19:30:00

Dit jaar is digitale radio in Nederland een nieuwe fase ingegaan. Zowel publieke als commerciële radiostations zijn gaan uitzenden in de DAB+ standaard, terwijl in de loop van volgend jaar regionale radiozenders zullen volgen. Dutch Guild organiseert op donderdagavond 14 november een sessie over de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden van Digital Audio Broadcasting (DAB).

DAB+ is minder storingsgevoelig dan FM radio. Het geeft naast de mogelijkheid van een breder radio aanbod ook nieuwe mogelijkheden voor doorgifte van aanvullende diensten zoals verkeersinformatie, radio tekst en is doorgifte van plaatjes mogelijk.

Wat is de rol van de overheid, wat willen omroepen met DAB, hoe wordt het uitgezonden en hoe kan je de nieuwe multimediamogelijkheden van DAB benutten?  Deze vragen komen aan bod tijdens de Dutch Guild bijeenkomst over DAB. De bijeenkomst vindt plaats in Beeld en Geluid in Hilversum.

De (voorlopige) agenda is als volgt:

  • Korte inleiding Tom Visser - Ministerie van Economische Zaken
  • Commerciële radio en DAB door Jacqueline Bierhorst – Commercieel Directeur Vereniging Commerciële Radio
  • DAB+ Terrestrial ether distribute door Theo Wakkermans –Manager Ether en Media, KPN Broadcast Services
  • Radio station automation for DAB,  Alexander Zink, Senior Business Development Manager Digital,  Fraunhofer Institute for Integrated Circuits IIS


De avond begint om 19:30 uur met koffie en het programma start om 20:00 uur. Het "officiële" programma eindigt om 22:30 uur, waarna Dutch Guild leden nog een uur kunnen na- en bijpraten tijdens de afsluitende borrel aangeboden door KPN Broadcast Services.  De toegang is gratis voor Dutch Guild-leden en AES leden.

Inschrijven kan via de website van Dutch Guild. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt en wordt op basis van volgorde van aanmelding toegekend.