24 juni 2010

Doe het niet zelf dag in Haarlem

Datum & tijd

2010-06-24 11:00:00

Wat voor de één een vervelende klus is, is voor de ander een makkie. Daarom is er de Doe het niet zelf dag: leer elkaar kennen, doe wat voor een ander, laat een ander wat terug doen, ter plekke, voor nop. Donderdag 24 juni organiseren Syntens, CCAA en het Doe-het-niet-zelf Platform, een Doe-het-niet-zelf middag in Haarlem voor creatieve ondernemers die elkaar willen helpen.

Pitchtraining
Volg de pitchtraining en leer hoe je jezelf het best kunt presenteren. Ook al heb je een visitekaartje, heb je een website (én Facebook, én Youtube, én Slideshare, én Twitter) en heb je je boekhouding op orde, vaak is het doorslaggevend om jezelf in een korte tijd neer te kunnen zetten. Voor een potentiële klant die je bijvoorbeeld in de lift, supermarkt of het café tegen komt. In 3 minuten kan je een indruk maken. Of niet. En waar kan je dit beter leren dan op school? We gaat terug naar de schoolbanken! Ouwerwets gezellig!

Stand-up presentatie
Klim op de zeepkist en oefen je presentatie. Na de pitchtraining mag iedereen een spreekbeurt geven. Ook als je de pitchtraining niet hebt gevolgd. Iedereen kan iets over zijn/haar vak vertellen in een stand-up presentatie van 3 minuten. Wat zijn de fijne kneepjes van het vak? Wat moet je weten, wat moet je doen, wie wil je kennen, etc…

Programma
In Harlem Legacy in Haarlem vindt op donderdag 24 juni van 10 uur tot 16 uur de Doe het niet zelf dag plaats, met aansluitend een netwerkborrel met hap.Deelname is gratis, maar vul wel het inschrijfformulier in. Vertel welke klus je wilt laten doen. Waar wil je iemand mee helpen? Ontwerp, website, drukwerk, fotografie, organisatie, programmeren, business tips, brainstormen, teksten, van alles. Bovendien zijn er experts die gratis advies geven op het gebied van bedrijfsvoering, copyright, belasting, etc.

    * 10:00 uur - Kom naar binnen
    * 10:30 uur - Welkom, uitleg, start!
    * 11:00 uur - Ondernemers werken voor elkaar
    * 13:00 uur - Lunch
    * 14:00 uur - Pitchtraining
    * 15:00 uur - Presentaties door deelnemers
    * 16:00 uur - Netwerkborrel