1 juli 2010

Doe het niet zelf dag Hilversum

Datum & tijd

2010-07-01 14:00:00

Wat voor de één een rotklus is, is voor de ander een makkie. Daarom is het op donderdag 1 juli Doe-het-niet-zelf dag in Hilversum! Het idee: zelfstandig creatieven komen bijeen om elkaar te helpen. De gemeente Hilversum geeft hiermee het signaal meer te willen betekenen voor de ruim 1.700 zelfstandig creatieven die de regio rijk is.

Op de eerste Doe-het-niet-zelf-dag vorig jaar, maakten zo’n 45 creatieve ondernemers van de gelegenheid gebruik om iets voor elkaar te betekenen. Uit de reacties van de Doe-het-niet-zelvers blijkt een groot enthousiasme. En op de gratis ruilbeurs hebben de ondernemers elkaar een kleine 10.000 euro bespaard! Niet niets in deze tijden van crisis! Doe mee en kom elkaar helpen.

Ad-hoc samenwerking
De gedachte is: jij kunt iets wat ik niet kan en ik kan iets wat jij niet kan. Als we elkaar helpen, dan besparen we tijd en geld, en het levert ook nog eens een nieuw netwerk op. Direct aan de slag dus, in plaats van de gebruikelijke netwerkborrel, waarbij je na zes gesprekken en drie glazen wijn met een handvol visitekaartjes thuiskomt en daar op z’n best één contact aan overhoudt.  

Doe-het-niet-zelf stimuleert en faciliteert ad-hoc samenwerking tussen zelfstandige creatieven, het bedrijfsleven, programmeurs, schrijvers en verder iedereen die iets denkt te kunnen bijdragen. In de praktijk blijkt de ruilhandel meestal geen kwestie van 'direct oversteken'; de deelnemers staan klaar om te helpen wie ze kunnen helpen en vinden - meestal bij een ander - de expertise die ze zelf missen. Op deze wijze wordt het creatieve proces ook een sociaal proces. Het blijkt prettig om voor iemand een website op te zetten en daar gedegen belastingadvies voor terug te krijgen. Even geen uurtje factuurtje: "Gewoon iets voor een ander doen, kan al een beloning op zich zijn." Of, zoals een deelnemer het verwoordde: "Mensen hadden iets aan mij."

Inschrijven
Iedereen kan zich (gratis!) aanmelden door zijn vraag en aanbod achter te laten op de site van CCAA . De organisatie zoekt de beste combinaties van alle aangeboden diensten. Deelnemers krijgen van tevoren e-mails met samenwerksuggesties. Op donderdag 1 julivindt de doe het niet zelf dag plaats tussen 13.00 uur en 17.30 uur in Creatief Station Santbergen, Noorderweg 2, Hilversum (tegenover Hilversum CS). Aansluitend wordt er een borrel georganiseerd.


Deze dag wordt georganiseerd door CCAA in samenwerking met Doe-het-niet-zelf in opdracht van de gemeente Hilversum .