2 juli 2009

Digikring Amsterdam: Innovation Labs

Datum & tijd

2009-07-02 20:00:00

Innovation Labs zijn over de hele wereld in opkomst. Het zijn broedplaatsen waar wetenschappelijk onderzoek, design en commerciele toepassing elkaar ontmoeten. Op donderdag 2 juli organiseert Digikring Amsterdam in Pakhuis de Zwijger een bijeenkomst waarin meer verteld wordt over deze Innovation Labs.


Het programma

Introductie Living Labs
Frank Kresin, programma manager bij Waag Society, vertelt over Innovatie Labs en Living Labs en hun betekenis als broedplaatsen voor ontwikkeling, innovatie en ondernemerschap.

Beer Living Lab
Norbert Kouwenhoven, Executive (partner) in IBM´s Global Business Services, laat zien hoe procesverbeteringen en kostenvoordelen zijn te behalen in de informatiedeling bij grensoverschrijdend goederentransport. IBM heeft het voortouw genomen in het oplossen van een aantal vraagstukken, en een aantal oplossingen gedemonstreerd in zgn Living Labs. Dit speelt zich af in de context van een door de EU gesponsord programma genaamd Itaide, waar eeb Beer Liing Lab, een Food Living Lab en een Drugs Living Lab belangrijke onderdelen zijn. In de presentatie wordt toegelicht wat de Beer Living Lab is, hoe eea opgezet is en tot stand gekomen is.

Kennismaking Fablab de Zwijger
Bas van Abel, creative director bij Waag Society, laat u kennismaken met het Fablab op de 2de verdieping van Pakhuis de Zwijger. De digitale communicatie revolutie ligt achter ons. Het is tijd voor de volgende... Personal Fabrication. De mogelijkheid 'to make almost anything', thuis met desktop machines. Het ligt nu (bijna ) binnen handbereik door een concept uitgedacht door Neil Gershenfeld van MIT. Het heet een FabLab, en bestaat uit een set machines van bij elkaar zo'n 30.000 dollar, waarmee zo niet alles, dan toch veel kan worden ontworpen en gerealiseerd. Het fablab is gratis te gebruiken voor u als ondernemer. Op deze avond maakt u kennis met de mogelijkheden.

Meer informatie en inschrijven (leden Digikring gratis, anders 30 euro) via de website van Digikring