16 oktober 2023

De Week van Duurzaamheid

Steeds meer mediaorganisaties proberen hun ecologische voetafdruk te verkleinen en zetten in op het verduurzamen van productieprocessen, transport, materiaalgebruik en hun werkomgeving. Van regie op afstand en zero waste beleid, tot zonnepanelen en groene buitenwerkplekken; bij de organisaties op het Media Park gebeurt van alles rondom duurzaamheid. Ook het Media Park zelf is groener dan je denkt. Verstopt achter de grijze gebouwen ligt prachtig stukje natuur, vol biodiversiteit. Benieuwd naar meer?

Je komt alles te weten tijdens De Week van Duurzaamheid op het Media Park van 16 t/m 19 oktober. Loop tijdens je lunchpauze mee met het Rondje Media Park door de groene oase, onder begeleiding van natuurkenner Ben Bus, ontdek tijdens het Focus op Groen event hoe we kunnen voorkomen dat Hilversum aan zee komt te liggen, doneer oude kleding en textiel voor recycling en kom samen met je collega’s naar de afsluitende campusborrel. Bekijk hieronder het programma en meld je aan!

Kleding inzameling – ma. 16 t/m do. 19 oktober

Wist je dat er jaarlijks zo’n 170 miljoen kilo textiel ‘gewoon’ bij het oud vuil belandt? Van 16 t/m 19 oktober staat er op het Joop van den Endeplein een grote textielcontainer van Sympany. Deze organisatie werkt aan het creëren van een circulaire textielketen. Al het ingezamelde textiel krijgt een nieuwe bestemming. Wat herdraagbaar is wordt verkocht en gaat naar kringloopwinkels, wat overblijft wordt gerecycled tot poetslap, isolatiemateriaal of nieuwe garens. Al het ingezamelde textiel krijgt zo een duurzame nieuwe bestemming.

Dus heb je thuis nog kleding in de kast hangen die je niet meer draagt? Of heb je op je werkplek nog oude bedrijfskleding liggen of ander textiel wat niet meer gebruikt wordt? Lever het in en draag bij aan een circulaire textielketen!

Lees hier meer over Sympany

Rondje Media Park – dinsdag 17 oktober

Verstopt achter de grijze gebouwen op het Media Park ligt een prachtig stukje natuur. Een thuis voor eekhoorns, vogels, bijen, schildpadden en vele andere dieren. Er kronkelt een lang wandelpad doorheen, die van je van zuidkant het Media Park, naar de noordkant brengt. Ben je benieuwd naar deze groene oase en wil je even ontsnappen aan de drukte van de dag? Wandel dan mee met het Rondje Media Park op dinsdag 17 oktober onder leiding van natuurkenner en -liefhebber Ben Bus van stichting Media Natuur Park. Ben zet zich al jaren in voor het vergroten van de biodiversiteit op het Media Park. Dankzij zijn stichting ligt er een mooi onderhouden wandelpad en hangt het park vol met insectenhotels, vogelhuisjes en staan er zelfs 10 bijenkasten.

We verzamelen dinsdag 17 oktober 12.00 uur bij Bar Boon, waar je een gratis lunchpakketje to go aangeboden krijgt. Vervolgens start de wandeling en ben je om 13.00 uur weer terug bij de blusvijver. Loop je mee? Meld je snel aan want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

AANMELDEN

Het lunchpakket wordt gratis aangeboden door onze sponsor Bar Boon. 

Focus op Groen 2023 – donderdag 19 oktober

Ontmoet je mede verduurzamers in de media-industrie en kom naar Focus op Groen 2023! Dit event van MediaGroen staat volledig in het teken van bewustwording en tips voor het maken van duurzame mediaproducties.

Er is een inspirerend middagprogramma, met keynote sprekers als Gerrit Hiemstra (oud-weerman NOS) en Regina Romeijn (Media.Monks), de lancering van de NPO Klimaatweek, een toelichting op de ontwikkeling van AlbertNL en vertelt ITV Studios over hun Net Zero strategy.

Dus hou jij je binnen je organisatie bezig met duurzaamheid? Of ben je benieuwd hoe mediaproducties CO2 neutraal geproduceerd kunnen worden? Kom dan naar Focus op Groen 2023!

AANMELDEN

Campusborrel – donderdag 19 oktober

Donderdag 19 oktober organiseren we weer een gezellige campusborrel in David’s Bar & Restaurant! Vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom voor een hapje, drankje en een dansje. Dus neem je collega’s mee  voor een feestelijke afsluiting van De Week van Duurzaamheid. We hopen je 19 oktober te zien!

AANMELDEN