15 november 2012

De RadioDag

Datum & tijd

2012-11-15 10:00:00

Radio is tegenwoordig veel méér dan ‘plaatje-praatje’. De DJ van vandaag maakt zijn programma in een ruimte die meer op een TV- dan op een radiostudio lijkt – overal beeldschermen en camera’s, passend bij de huidige trend van ‘visual radio’ en ‘social radio’. Het klassieke medium vergroeit steeds meer met andere platforms. Zo ontstaat radio met beeld en een koppeling tussen radio en sociale media. Op de RadioDag (15 november in Hilversum) alles over deze nieuwe ontwikkelingen!

De RadioDag is dè Nederlandse radiovakdag, waar nieuwe talenten inspiratie krijgen van ervaren professionals. Tijdens de tweede editie op 15 november in Theater Gooiland in Hilversum geven personalities van landelijke zenders opnieuw masterclasses en workshops. Ook is er een panel met directeuren van landelijke stations èn een keynote door de baas van Frankrijks nummer 1 hitradio, NRJ.

Trainingen worden gegeven door o.a. Rob Stenders (3FM), Wouter van der Goes (Q-music), Jeroen Kijk in de Vegte (Radio 6), Niels Hoogland (Sky Radio Group), Marc Adriani (BNN), Hannelore Zwitserlood (538 Groep) en Diederick Huizinga (PURE Jingles).

Dood paard
Hoe kan radio zich onderscheiden in een smartphone- en tablet-gedomineerde wereld waarin muziek direct te vinden is via YouTube, Spotify en iTunes? Wat gaan de publieke omroep en de commerciële 538 Groep en Sky Radio Group doen om vóór te blijven in de race om de gunst van de luisteraar? Moeten we nog trekken aan een volgens velen dood paard als DAB; het digitaal uitzenden via de ether?

Heavy weights
De toekomst van de (Nederlandse) radio – hoe ziet die eruit volgens Wilbert Mutsaers, Florent Luyckx en Uunco Cerfontaine? De program directors van 3FM, 538 en Sky praten erover in een panel op De RadioDag 2012. Radiodier en tv-maker Leo van der Goot, tevens bestuurslid van BNN, voelt het panel aan de tand. Met deze heavy weights van de grote 3 zendergroepen is de line-up van De RadioDag op 15 november in Theater Gooiland in Hilversum compleet. Het uitgebreide programma van workshops, masterclasses –en een keynote door Gaël Sanquer van ‘s werelds grootste radiomerk; NRJ – is te vinden op de website van de RadioDag.

RadioRing
De RadioDag 2012 vindt plaats in Theater Gooiland in Hilversum – evenals de Gouden RadioRing-uitreiking, later die dag. Bezoekers van De RadioDag kunnen ook het Gouden RadioRing Gala van dichtbij meemaken en daarna genieten van een bruisende afterparty. De RadioDag 2012, for the love of radio!

De RadioDag is een initiatief van Stichting De RadioDag, een samenwerking tussen de OLON en VHU Europe, met medewerking van o.a. AVRO, BNN, 3FM, 538 Groep, Sky Radio Group, Q-music, KX Radio en de gemeente Hilversum.