5 april 2022

Cross Media Café – Web3 en de media: de rol van NFT’s

Tickets 0,- (Gratis)

Bekijk hier de livestream van het Cross Media Café – Web3 en de media: de rol van NFT’s

Op 5 april is er weer een gloednieuw Cross Media Café! We gaan het deze keer hebben over de rol van NFT’s voor de media-industrie.

Web3 belooft het internet zoals we dat nu kennen te veranderen. In Web3 speelt blockchain-technologie een centrale rol. Dit geeft gebruikers meer macht over hun data, waardoor privacy beter is beschermd. In 2022 kijken we tijdens een aantal Cross Media Cafés naar de invloed van Web3 op de media-industrie. Tijdens de bijeenkomst op 5 april gaan we in op de rol van NFT’s (non fungible tokens), oftewel unieke digitale objecten die de bouwstenen zijn van Web3.

Momenteel wordt er in allerlei branches geëxperimenteerd met deze verzamelobjecten. Muziekproducenten die een album uitbrengen als NFT, sportmerken die een uniek stukje videomateriaal verhandelen, modemerken die digitale kledingstukken aanbieden. Veel bedrijven zien het als marketingtool om hun producten te promoten.

Maar wat betekent het nu eigenlijk als je digitale objecten een unieke identiteit kan geven en ze daarmee ook kan verhandelen? Voor welke organisaties kan dit interessant zijn? Tijdens dit Cross Media Café gaat onze moderator Monique van Dusseldorp in gesprek met pioniers op het gebied van NFT’s en kijken ze naar de mogelijkheden voor de media industrie.

Sprekers

  • Don Pepijn Schipper is een Nederlandse muzikant, ontwerper en kunstenaar. Onder zijn artiestennaam Don Diablo werkte hij afgelopen jaar samen met Disney, de Verenigde Naties en Veilinghuis Sotheby’s, ook staat hij op dit moment bekend als de #7 DJ in de DJmag top 100. Hij verkocht vorig jaar meerdere NFT’s voor meer dan 600 ETH, en is op dit moment een van de “highest-selling” digitale artiesten ter wereld.
  • Marloes Pomp is Web3 adviseur van de Dutch Blockchain Coalition, en daarnaast betrokken bij ELSA labs, de Nederlandse AI Coalitie en European AI Forum. Momenteel werkt ze aan de oprichting van DutchDao, een ‘Decentralised Autonomous Organisation’ voor iedereen die bezig is met Web3 ontwikkelingen.
  • Daan Doornink (a.k.a Daan Kip) is de oprichter van XRBase en mentor van Nordic XR Startups. Op dit moment werkt hij aan een nieuwe VR productie, waar de 3D digitale assets niet alleen gebruikt worden voor film maar ook als NFT’s worden verkocht.
  • Sophie op den Kamp is Managing Director van The Fabricant, een bedrijf dat gespecialiseerd is in digitale mode, te koop als NFT. Daarnaast biedt het bedrijf The Fabricant Studio, een platform waar ook andere ontwerpers hun digitale creaties kunnen uploaden.
  • Bregtje van der Haak is documentairemaker bij VPRO, en verdiepte zich voor de Tegenlicht aflevering NFT mania in de explosie van waarde van NFTs in de kunstwereld. We gaan in op haar ervaringen in deze nieuwe wereld, en de relevantie voor de media-industrie.
  • René Otto is als advocaat verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten, en is expert als het aankomt op de juridische kant van NFT’s. Want wat koop je nu eigenlijk als je een NFT aanschaft? Wat zijn smart contracts, utility NFT’s en fractionalised NFT’s?
  • Nadia Piet is Head of Creative Technology bij Dept Agency, een bureau dat zelf een open source NFT-marktplaats opgezet heeft, en ook als eerste een virtuele AR drop maakte met NFTs en Snapchat’s nieuwe body-tracking tool. Aan de hand van een paar recente cases laat zij zien hoe brands NFTs in zetten.

Kaartjes voor fysieke, of online aanwezigheid

Voor dit Cross Media Café kun je een keuze maken tussen een ticket voor de  fysieke bijeenkomst in Beeld en Geluid Hilversum, of een ticket waarmee je de link naar de livestream ontvangt.

Praktische informatie

Het Cross Media Café zal plaatsvinden op dinsdag 5 april en is gratis fysiek bij te wonen of te volgen via een livestream. Een dag voor het event ontvang je informatie over de locatie en aanvangstijd of de link naar de livestream per mail.

De bijeenkomst duurt van 15.30 – 17.00 uur. Er is geen pauze tussendoor. Voor de fysieke bezoekers is er een gezellige netwerkborrel na afloop!

Heb jij een vraag voor een van de sprekers? Er is een chatfunctie tijdens de livestream, dus je kan ter plekke je vraag stellen! Of stuur hem nu vast in via communicatie@mediaperspectives.nl

Wil je erbij zijn? Meld je dan snel aan!