Cross Media Café
3 juni 2020

Cross Media Café – Volle zalen online

Tickets Gratis

Datum & tijd

Woensdag 3 juni, van 15:30-16:30 uur

Online event

We brengen met zijn allen meer tijd met media door dan ooit. We zoeken informatie, entertainment, maar ook gezelschap – we zijn op zoek naar gedeelde ervaringen.

Media Perspectives en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid organiseren op woensdag 3 juni het derde online Cross Media Café. Deze editie besteden we aandacht aan het online bij elkaar komen in plaats van in zalen. Alles is media geworden.

Van 15:30-16:30 uur bespreken we vier nieuwe manieren om een publiek geboeid te houden.

  • Nils Roemen, experience designer en initiatiefnemer van Ruimte om te raken. Samen met een groep mensen werkzaam in cultuur en events creëren zij initiatieven die raken. Zoals Project Touchscreen en #Hearts2Connect – events die je via 50 iPads en Zoom kon bijwonen in de ruimte zelf. 
  • Daniël van der Waals, directeur en oprichter van Xplane VR, heeft onlangs een groot aantal Nederlandse sprekers en dagvoorzitters omgezet in levensechte avatars – te gebruiken bij interactieve lezingen, paneldiscussies en interviews. 
  • Maurice van Wordragen, directeur Universiteit van Nederland & Universiteit van Vlaanderen, lanceerde een virtuele collegezaal, waarbij AR ingezet wordt om de verhalen kracht bij te zetten
  • Leon van Rooij, directeur Playgrounds AV Arts Festival organiseerde inmiddels twee zeer succesvolle online festivals voor de creatieve industrie – met verhalen, portfolio reviews en live interactie. Hij vertelt over de Playgrounds aanpak. 

Praktische informatie

Deelname aan het online Cross Media Café is gratis. We organiseren de bijeenkomst met de technologie van Sceenic Events Solution, een van de winnaars van de innovatie-challenge van het Eurovisie Songfestival. Na inschrijving ontvang je een dag voor de bijeenkomst een persoonlijke toegangslink via een e-mail.

We maken er een interactieve sessie van, hopelijk zien we je op 3 juni!

Interessante cases?

In mei en juni organiseren we vier online bijeenkomsten, steeds een uur lang, met aandacht voor cases die ontstaan zijn sinds de start van de coronacrisis.

Over welke actuele mediainnovatie – uit Nederland maar ook daarbuiten – zou je graag meer willen horen tijdens onze serie online Cross Media Cafés? Tips zijn welkom! Stuur een e-mail naar programmasamensteller Monique van Dusseldorp via monique@vandusseldorp.com

Media Perspectives organiseert samen met Beeld en Geluid het Cross Media Café. Dit zijn bijeenkomsten voor mediaprofessionals waar steeds de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van media, in de breedste zin van het woord, worden gepresenteerd. Met de Cross Media Cafés dragen we bij aan kennisontwikkeling, kennisdeling en innovatie om zo de media-industrie een stap verder te brengen.