12 februari 2013

Cross Media Café ”Uit het lab”

Datum & tijd

2013-02-12 14:15:00

Op 12 februari organiseerden we samen met CMBO een speciaal Cross Media Café over innovatie in de media sector, dat inging op interessante projecten ontwikkeld in ”lab” omgevingen. Met bijdragen van onder andere TNO, Beeld en Geluid, Dutchpack, Medialab Amsterdam, Mediamatic Lab, Beyond Reality, en vele anderen. Event gemist? Bekijk dan de video’s, verslagen en foto’s!

Verslagen

Video’s

Foto`s

De foto`s zijn hier te vinden, gemaakt door Mark Janssen (ECP).

Presentaties 

Voor alle presentaties kijk hier.

In de pers

Programma

13.45 Inloop

14.15 Welkom  Freek van ’t Ooster, directie iMMovator en Monique van Dusseldorp, moderator en samensteller

14.30 Prof. dr. ir. Erik Fledderus is onlangs benoemd tot managing director van het thema Informatiemaatschappij bij TNO en is daarnaast directeur van het Innovation Future Internet Use programma. Hoe ziet hij de toekomst?

14.50 Uit het lab: Wetenschap

 • MES (TNO). Victor Klos presenteert MES: de combinatie van Metadata Extraction Services met schaalbare video oplossingen.
 • LinkedTV en AXES (Beeld en Geluid). Roeland Ordelman en Lotte Belice Baltussen over LinkedTV en AXES, twee ontwikkelprojecten met steun van de EU. LinkedTV koppelt online bronnen aan programma onderdelen. AXES koppelt door automatische audio en beeldanalyse archiefbronnen.
 • Printed electronics (Holst Centre). Marc Koetse laat zien hoe ‘printed electronics’ werken:  het drukken van elektronische componenten op gewoon papier.

15.15 Uit het lab: Medialabs

 • Dutch Pack brengt een groot aantal Nederlandse ”labs” bij elkaar, waaronder Waag Society, V2_, Mediamatic, Submarine Channel, Steim, NASA en Worm. Bruno Felix van Submarine komt de samenwerking presenteren.

15.30 Pitch. Vier bijzondere projecten uit het lab presenteren zichzelf in twee minuten:

 • Steven Kok (Medialab Amsterdam) – WAIT.THINK!
 • Rolf van Boxmeer – Rezone
 • Frank Peters (NHTV) – Intelligent Agent
 • Ron van der Sterren (Videodock) – RCO meets Fink

15.45 Pauze en bezoek aan alle demonstratie opstellingen

16.15 Uit het lab: uitvinders

 • Beyond Reality. Jeroen Mol van Beyond Reality presenteert diverse innovaties zoals Xpose, een scanner die TV beelden kan herkennen (Shazam voor video!), Holo@Home, maak je eigen hologram, en Virtually@, een nieuw concept voor het virtueel bijwonen van events
 • Universe Architecture. Architect Janjaap Ruijssenaars ontwierp het organisch gevormde Landscape House en is van plan dat te printen uit vermalen steen met behulp van een gigantische 3D-printer.
 • Augmented Reality. Kunstenaar Sander Veenhof onderzoekt de relatie tussen werkelijkheid, de virtuele wereld en augmented reality.

17.00 Uit het Lab: Media

 • COMMIT en Vara, gepresenteerd door Daan Odijk, Intelligent Systems Lab Amsterdam (ISLA). De Universiteit van Amsterdam heeft een technologie ontwikkeld waarmee Informatie over tv-programma’s automatisch toegevoegd kan worden op een tweede scherm, en de VARA gaat die techniek inzetten voor een eigen mediaspeler. Het project Information retrieval for information services – waaraan de Universiteit van Amsterdam deelneemt – is één van de projecten binnen COMMIT, het grootste ICT-onderzoeksproject van Nederland.
 • VPRO: UploadTV, gepresenteerd door Annelies Termeer van VPRO Digitaal. Dit voorjaar lanceert de VPRO UploadTV. UploadTV is een interactieve TV show rond het fenomeen webvideo. Het publiek kan de inhoud meebepalen door video’s in te sturen, te stemmen, mee te discussiëren of op te treden via de webcam. Het motto: Baas op eigen buis! De presentatie is in handen van Dagan Cohen en Gwen Pol. Voor UploadTV ontwikkelt VPRO Digitaal naast een website en smart-tv app ook een innovatieve toepassing in Google Hangouts (ism Videodock). Het project is nog volop in ontwikkeling; deze presentatie biedt alvast een kijkje in de keuken.

Inschrijven
Cross Media Café Uit het lab
Dinsdag 12 februari
Tijden: 14.15-17.30 uur

Locatie: Studio 3, Media Park, Hilversum
Plan je reis via mediaparkbereikbaar. (kies voor bestemming studioboulevard)
Op het Media Park parkeer je op parkeerdek A. Studio 3 bevindt zich tegenover parkeerdek A, aan de studioboulevard.
Wanneer je met het openbaar vervoer komt neem je station Hilversum Noord. Vanaf het station loop je via de loopbrug naar het Media Park. Aan het einde van de loopbrug bevindt studio 3 zicht aan de linkerkant.

Toegang gratis, drankjes en parkeren voor eigen rekening

Wil je bij dit café aanwezig zijn? Schrijf je dan hieronder in!

Dit Cross Media Café wordt georganiseerd in samenwerking met CMBO. CMBO is de kennisvereniging op vele gebieden van het communicatiemedia landschap. CMBO zet zich in om kennis in de breedste zin van het woord te verbreden en verdiepen.

Dit Cross Media Café wordt mede georganiseerd in het kader van CLICKNL, kennis- en innovatienetwerk voor de topsector Creatieve Industrie. IMMovator geeft met gemeente Hilversum richting aan het innovatienetwerk Media&ICT als onderdeel van CLICKNL.

 

De livestream van het Cross Media Café wordt mogelijk gemaakt door Jetstream.