4 november 2014

Cross Media Café: Uit het lab

Datum & tijd

2014-11-04 12:30:00

Panama

Tijdens het Cross Media Café van 4 november keken we naar allerlei projecten die net ”Uit het lab” komen. Aan bod kwamen o.a. een geurprinter, Oculus Rift projecten van Cinekid, een project waarbij kinderen hun creativiteit loslaten op drones en projecten waarbij de emoties van mensen gemeten wordt door middel van sensoren. Een inspirerende middag over toekomstdromen en datastromen! CMC gemist? Op deze pagina wordt een overzicht gepubliceerd van alle video’s, slides, verslagen en foto’s van het café.

Foto’s

Bekijk hier de foto’s van het Cross Media Café, gemaakt door Mark Janssen van ECP Group / Memoto.

Verslagen

Video’s

De video’s van dit Cross Media Café zijn te bekijken in onze mediatheek

Presentatie

De presentaties van dit Cross Media Café zijn te bekijken in onze mediatheek.

Tweets

Lees hier de tweets na over het Cross Media Café.

In de pers

05-11-2014 – Webwereld: De dood van Khadafii beleven? Duik in de geurcontainer
06-11-2014 – Computerworld: Tech die helpt bij psychische stoornissen 
18-11-2014 – Adformatie: Reclame? Alleen als ik in een goed humeur ben

Programma

13.30-15.00 Toekomstdromen

 • Welkom Freek van ’t Ooster (directie iMMovator); introductie van de middag door moderator en samensteller Monique van Dusseldorp
 • Frank van der Hoeven, TUDelft over Fi-Ware, het Europese programma Future Internet
 • Wouter Groot,  FutureNow en Ralf Verhoef, Angry Bytes: Wat is de meerwaarde van intensieve samenwerking tussen hogeschool en bedrijfsleven als het gaat om ‘businesswise innoveren’?
 • Frederik Duerinck en Marcel van Brakel over Sense of smell en de geurprinter. Een co-creatie onderzoek bij CMD Breda (Avans Hogeschool) rond het onderwerp geur leidde onder andere tot een geurprinter om de laatste momenten van een leven te kunnen ruiken. Met demo!
 • Dirk Janssen, NHTV, Hoe kunnen we Google Glass toepassen voor onderzoek in een virtuele supermarkt?
 • Krista Hendriks, projectleider Knuffeldrones, een project van Setup dat kinderen laat nadenken over drones
 • Bernadette Schrandt, HvA, Fashion Retail Future. Van holographic images tot een interactive lookbook, de HvA onderzoekt hoe de toekomst van de mode retail eruit ziet.
 • Paulien Dresscher, Cinekid Medialab Superhuman. Cinekid vraagt elk jaar een aantal kunstenaars om een installatie te maken, die vervolgens een week lang door kinderen gebruikt wordt. Wat was de hit van 2014?
 • Eboman, Kunstenaar Jeroen Hofs, beter bekend als Eboman, is een pionier rond het gebruik van video en internet bij live events. Hij is een onderzoeker van video toepassingen. Wat is zijn laatste project?

15.00-15.30 Pauze en bezoek aan demo’s

15.30-16.30 Datastromen

 • Lotte Belice Baltussen, Project medewerker R&D, Beeld en Geluid, over het verrijken en doorzoeken van radio en televisie archieven in de projecten LinkedTV en Woord.
 • Isaac Sijaranamual, Researcher, University of Amsterdam, over Streamwatchr, een site die laat zien waar de wereld naar luistert
 • Frank Kresin, Research director, Waag Society over City SDK, een platform voor linked open data van overheden
 • Jan Willem Faessen, REDMax over Moodbot. Altrecht ontwikkelt samen met de HKU de nieuwe game Moodbot, gericht op ggz-cliënten en verzamelt signalen voor terugval of escalaties.
 • Harrie van de Vlag, Innovator media technologie bij TNO over het meten van emoties via neurofysiologische sensors en camera’s
 • Walter Limpens over Neurensics, neuromarketing op basis van Neuro Imaging technieken.

16.30-18.00 Borrel en bezoek aan demo’s

Het Cross Media Café Uit het Lab is een Cross Media Café op locatie: het zal plaatsvinden in Amsterdam, als onderdeel van de Amsterdam Eweek.