7 juni 2022

Cross Media Café: Metaverse en media

Tickets 0,- (Gratis)

*Onderdeel van de Dutch Media Day*

Op dinsdag 7 juni organiseren we in samenwerking met Beeld & Geluid weer een gloednieuw Cross Media Café, met als thema: Metaverse en media.

De Metaverse wordt gezien als een nieuwe vorm van internet, waarbij er permanente 3D werelden gecreëerd kunnen worden. In die virtuele werelden kunnen mensen zich begeven om elkaar te ontmoeten, te gamen, optredens te bezoeken en nog veel meer.

Hoewel de Metaverse op dit moment nog grotendeels een belofte is, laten platforms als Fortnite, Roblox en Second Live al langer zien wat er mogelijk is met virtuele werelden. Ook in de relatief nieuwe 3D wereld Decentraland, opgezet als een DAO, vinden al optredens en andere activiteiten plaats. De ontwikkelingen lijken dus snel te gaan. Met name muziek, sport en mode merken zien veel mogelijkheden en zijn al volop aan het experimenteren. Maar wat betekent de Metaverse nu voor de media-industrie?

In dit Cross Media Café kijken we samen met een aantal Nederlandse pioniers welke mogelijkheden de Metaverse biedt voor de media-industrie.

Sprekers

  • Karlijn Vogel-Meijer is Head of Industry bij Meta. In de visie van Meta, zal de Metaverse ons allemaal een 3D omgeving voor communicatie en commercie bieden, waarbij VR brillen een belangrijke rol spelen. Ze gaat in gesprek over de Metaverse plannen van Meta en de rol die Nederland hierin kan spelen.
  • Jorrit Velzeboer is de oprichter van Your Open Metaverse (YOM) en Beemup. YOM is een open platform dat professionals in staat stelt om hun eigen (hyperrealistische) virtuele werelden, NFT storefronts en ervaringen te lanceren op hun eigen kanalen, met hun eigen community. Beemup bouwt virtuele werelden die mensen via hun telefoon, pc of met een VR-headset als avatar kunnen bezoeken. Daarnaast organiseert Daniël een bijzondere serie bijeenkomsten in steeds een nieuwe virtuele omgeving.
  • Funs Jacobs is Category Lead Gaming bij Media.Monks. Media.Monks produceerde de Song Breakers Award, een muziekshow op het Roblox platform, en trok daarmee 6 miljoen virtuele bezoekers. Wat voor nieuwe vormen van online shows kunnen er ontstaan?
  • Jelmar Hagen is de Creative Director van Villain Studios in Amsterdam. Ze zijn een van de eerste studio’s die origineel materiaal produceren voor web3 toepassingen. Zo maakten zij voor MContent in Dubai een documentaire speciaal voor een virtueel theater in MContent’s Cineverse.
  • Jan Verwoerd is de oprichter van 360Fabriek, gespecialiseerd in het digitaliseren van objecten en omgevingen. Zijn bedrijf legt de wereld vast in fotorealistische 3D-modellen ofwel Digital Twins, die gebruikt worden voor VR en AR producties – en ook gezien kunnen worden als bouwstenen voor de metaverse.
  • Nicolaas Westerhof is de mede-oprichter en CTO van Beyond Sports, dat een nieuwe manier om sport te ervaren aanbiedt. Het bedrijf dat begon met de inzet van VR als tool voor voetbaltrainingen: het terugkijken van een wedstrijd in VR, gaf spelers een beter ruimtelijk inzicht. Inmiddels laat Beyond Sports fans hele wedstrijden herbeleven vanuit meerdere camerastandpunten, en dat gebeurt op allerlei platforms.

Kaartjes voor fysieke, of online aanwezigheid

Voor dit Cross Media Café kun je een keuze maken tussen een ticket voor de  fysieke bijeenkomst in Beeld en Geluid Hilversum, of een ticket waarmee je de link naar de livestream ontvangt.

Praktische informatie

Het Cross Media Café zal plaatsvinden op dinsdag 7 juni en is gratis fysiek bij te wonen of te volgen via een livestream. Een dag voor het event ontvang je informatie over de locatie en aanvangstijd of de link naar de livestream per mail.

De bijeenkomst duurt van 15.30 – 17.00 uur. Er is geen pauze tussendoor. Voor de fysieke bezoekers is er een gezellige netwerkborrel na afloop!

Heb jij een vraag voor een van de sprekers? Er is een chatfunctie tijdens de livestream, dus je kan ter plekke je vraag stellen! Aanmelden kan hier.