9 december 2014

Cross Media Café: Geld verdienen met Online Video

Datum & tijd

2014-12-09 13:00:00

Studio 3 Media Park, Hilversum

Het Cross Media Cafe van 9 december ging over de wereld van online video. Hoe wordt daar eigenlijk geld mee verdiend? Van Multichannel networks op Youtube, tot gerichte videodiensten voor bedrijven, van de explosie aan video on demand diensten tot video voor brands - we keken naar verschillende business modellen achter online video.

We kijken terug op een geslaagde middag! Op deze pagina publiceren we deze week een overzicht van alle verslagen, foto's, video's en slides van het café. 

Foto's

Bekijk hier de foto's van het Cross Media Café én de lancering van de Monitor Creatieve Industrie, gemaakt door Mark Janssen van Memomoto.

Verslagen

Video's:
De video's van alle sprekers kunt je hier bekijken. Met o.a. de aftermovie van het café met een aantal highlights op een rij, de afzonderlijke presentaties of de interviews die gehouden werden tijdens de borrel.

Internet journalisten Vincent Evers en Meisje met een Microfoon waren ook op het CMC aanwezig, hun interviews vind je op hun Youtube kanalen en onder aan deze email.

Presentaties:
Hier vind je de slides van de presentaties van alle sprekers.

Meer online video?

Meer weten over online video? Bekijk hier meer nieuws en onderzoek over online video:

Programma

14:00-14:15 Presentatie Monitor Creatieve Industrie

 • Freek van 't Ooster, directie iMMovator
 • Paul Rutten met de nieuwste cijfers uit de Monitor Creatieve Industrie 2014
 • Wimar Jaeger, Wethouder Gemeente Hilversum

14:20-15:30 De markt voor online video I

 • Yvette Westerbaan, consultant Entertainment, GfK met de laatste cijfers over de videomarkt
 • Stef van der Ziel, oprichter Jetstream (CDN management Software) en Streamzilla, een ''CDN'' (content delivery network) dat ingezet wordt door partijen als Ajax, Heineken, Red Bull en Vodafone om video in heel Europa te distribueren.
 • Guido Hettema, Solution Engineer Akamai, over media analytics in het online video verdienmodel: hoe meer grip te krijgen op optimale performance, het gedrag van je publiek, trends en storingen.
 • Joost de Wit, co-founder Media Distillery, een bedrijf met technologie om real time radio en TV te doorzoeken op basis van beeld- en spraakherkenning
 • Eugene Hendrikx, Country Manager Benelux, Divimove,  Divimove is een ''MCN'' (multi channel network), een Youtube partner network dat aangesloten video makers helpt met inkomsten door ze in contact te brengen met adverteerders.
 • Jan Riemens, oprichter/eigenaar Zoom.in, een online video netwerk met meer dan 110 miljoen kijkers per maand via 1650 websites.

15:30-16:00 Pauze en bezoek aan demo stands

16:00-17:15 De markt voor online video II

 • Raymond Lamphen, directeur Ericsson
 • Cees Smits, Manager Hoek & Sonépouse over Streaming Bee
 • Nico Verspaget, oprichter Quadia, over de mogelijkheden van ''personalised video'’ voor loyaliteit, customer service en leadgeneratie.
 • Loek Wermenbol, CEO Clipster, over hoe je een Youtube kanaal laat renderen
 • Jonatan de Boer, Manager Operations, Mediakraft Network, een MCN met 2,000 kanalen en 36 miljoen subscribers; ook oprichter van Bizzboys dat Youtube talent vertegenwoordigt
 • Eelco Kingma, oprichter DYTG, the Dutch Youtube Gathering, Nederlands grootste online video evenement
 • Semir Vurgun, partner manager, Age of Media
 • Jeroen Koopman, Creative Producer NewBETV, dat online video produceert en bekende Youtubers vertegenwoordigt

Heeft u of uw klant een goede case rond geld verdienen met online video, en bent u bereid het iMMovator publiek inzicht te geven in het verdienmodel, laat het ons weten! U kunt contact opnemen met samensteller Monique van Dusseldorp via events@immovator.nl

Voorafgaand aan CMC: Lancering Monitor Creatieve Industrie

Voorafgaand aan het café wordt de Monitor Creatieve Industrie 2014 van iMMovator gelanceerd in een aparte bijeenkomst. De Monitor wordt ook kort gepresenteerd aan het begin van het Cross Media Cafe. In de monitor worden de meest actuele cijfers op basis van de Nationale Rekening worden gepresenteerd. Is het aantal banen in de Creatieve Industrie gestegen? Welk effect heeft de crisis? In de aanwezigheid van beleidsmakers van grote steden en delegaties van de ministeries van OC&W en EZ wordt de monitor uitgereikt aan Barbera Wolfensberger, boegbeeld van de Topsector Creatieve Industrie. Let op, dit is een aparte bijeenkomst waarvoor u zich apart moet inschrijven. Meer informatie en inschrijving via deze pagina.