7 september 2017

Cross Media Café Coming Soon

Datum & tijd

14.00-17.00

Op donderdag 7 september openen we traditiegetrouw het nieuwe mediaseizoen met het Cross Media Café Coming Soon. Wat zijn de cross mediale plannen van mediabedrijven voor het nieuwe seizoen? We vragen de hoofden nieuwe media van diverse omroepen en media bedrijven hun nieuwe projecten te presenteren. Nieuwe formats, online experimenten en crossmediale totaalconcepten.

14.00-15.15 Deel 1: Nieuwe tracks en nieuwe samenwerkingen

  • Maica Levenbach en Robbert Schep van Groovidi laten zien hoe met de innovatieve technologie van Groovidi bezoekers van Sensation ‘The Final’ zelf onderdeel van de show werden. Download de Groovidi app om tijdens het Cross Media Café​ zelf te ervaren hoe dat werkt! ​​Groovidi is betrokken bij het iMMovator Spectacular Live Events track, dat zich richt op media innovaties rond grote Sport en Live events.
  • Steve Elshawary, Head of Innovation at EzyInsights, a ”content discovery and news tracking tool” uit Helsinki, met als klanten onder andere Linda en AvroTros. Ezyinsight nam deel aan het MediaMatters programma, onderdeel van het nieuwe track Business in Media,  dat draait om het vergroten van omzet, werkgelegenheid en winstgevendheid van mediabedrijven.
  • Marnix van Gisbergen, Professor Digital Media Concepts NHTV Breda, en Niels Bonenkamp, project manager NHTV, presenteren de plannen voor het lectoraat Media Enriched Sport Experiences – de samenwerking tussen NHTV, Ziggo en gemeente Hilversum en de Hilversum Media Campus.
  • HMC Presents Media Talent. Hilversum Media Campus selecteerde uit eindexamenwerk van onder andere NHTV, HKU en de Dutch Filmers Academy het beste werk. In een korte pitchsessie presenteren de jonge talenten zich aan het publiek. Ben jij net afgestudeerd en laat je graag je werk zien? Of ben je werkzaam bij een hogeschool en help je ons graag naar het talent van jouw opleiding? Meld je bij Marlies van de Meent van Hilversum Media Campus. Meer informatie op de website van HMC.)

15.14-15.45 Pauze en bezoek aan demos

15.45-17.00 Deel 2: Grote plannen omroepwereld in internationaal perspectief

  • Stan van Engelen, hoofdredacteur televisie bij de VPRO, over de plannen van de VPRO om direct een internationaal publiek aan te spreken, met diverse speciale Youtube kanalen. Sinds begin van het jaar is al driehonderd uur aan programma’s vertaald in het Spaans, Engels en Frans en geleidelijk gepubliceerd op de kanalen: VPRO World StoriesVPRO Documentary en VPRO Metropolis.
  • Geert Hoogeveen, Managing Director Benelux bij SNDC8​ komt vertellen wat de plannen zijn van dit nieuwe initiatief. Dit Europese platform brengt omroepen, uitgevers en content owners bij elkaar om samen sterke digitale advertentieplatforms aan te bieden, en daarmee direct concurrentie aan te gaan met partijen als Youtube en Google. ​
  • SpotX is een video-inventory managementplatform dat voorziet in de technologische infrastructuur voor ad-serving en programmatic video, outstream video-adunits en oplossingen voor connected TV.

Zodra het programma bekend is zullen we die hier plaatsen. Wil je in de tussentijd terugkijken naar de voorgaande edities, bekijk dan hier de videos van de presentaties. Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom dit evenement, kun je ons volgen op Facebook en Twitter.

Presenteert jouw bedrijf dit najaar een innovatief project dat je wilt presenteren op het Cross Media Café? Stuur een voorstel naar Monique van Dusseldorp en wie weet sta je straks in de line-up van sprekers voor dit event.

Happy New Year! 

Aansluitend op het Cross Media Café organiseert Media Park de opening van het nieuwe mediaseizoen op het Joop van den Endeplein, rondom de SWITCHDeze feestelijke opening van het nieuwe mediaseizoen is speciaal voor alle mensen die op het Media Park werken! Een mooi moment om even lekker bij te kletsen met je collega’s na een welverdiende vakantie en plannen te maken voor een innovatief najaar. Iedereen is van harte welkom vanaf 17.00 uur om een gratis hapje&drankje te doen en te genieten van goede muziek!

Dutch Media Week 2017

Van 6 t/m 13 september is Hilversum het decor van de tweede editie van de Dutch Media Week.Dutch Media Week is een zevendaags evenement waarbij media in al haar facetten centraal staat. Een week lang organiseert en faciliteert Dutch Media Week ontmoetingen, kennissessies, experimenten en innovaties over media in al haar facetten. Verspreid over vele locaties door de hele stad vinden lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, congressen, debatten en festiviteiten plaats. Lees meer.