3 september 2013

Congres Infographics

Datum & tijd

2013-09-03 10:15:00

Op dinsdag 3 september organiseert het lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek van de Hogeschool Utrecht een dag over het maakproces van infographics. De invalshoek komt overeen met die van het onderzoeksproject ‘Every picture tells a Story’. Tijdens het congres Infographics gaat het om de manier van samenwerken in multidisciplinaire teams om tot een productie te komen, het bepalen van het doel van een infographic en het bepalen van de passende vormen en technieken.

De inzichten komen uit het onderzoek dat het lectoraat samen met partners heeft uitgevoerd  in de vorm van onder andere casestudies. De dag wordt georganiseerd om tot uitwisseling van kennis te komen op verschillende niveau’s. De bijeenkomst is opgenomen in de startweek van de minor Editorial Media Design, zodat de studenten direct goede kennis kunnen opdoen.

Voor wie is deze congresdag?

  • Partners van het project Every Picture
  • Professionals die (willen) werken met Infographics
  • Studenten van de Minor EMD
  • Contacten van het opleidingencentrum CCJ van de Hogeschool Utrecht die meer met infographics willen gaan werken.

Programma Congres Infographics
Het plenaire gedeelte van de dag begint om 9.15 (inloop vanaf 8.45) tot 12.20. Vanaf 13.20 tot 16.00 zijn er verschillende workshops. De dag wordt plenair afgesloten en eindigt om 16.30. Het congres vindt plaats in de bibliotheek in Nieuwegein.

Voor meer informatie en inschrijven voor congres infographics via de website van Every Picture tells a Story.