12 maart 2012

Bijeenkomst: Diensten via Connected TV en Fiber to the Home

Datum & tijd

2012-03-12 14:00:00

IMMovator en TNO werken samen in het project “Branche Innovatie Contract iMMovator” om innovatieve MKB-bedrijven inzicht te geven in de kansen voor nieuwe (video)diensten door technologische ontwikkelingen, standaarden en bewegingen van de markt. Het project kijkt met name naar twee aspecten: Connected TV en het aanbieden van diensten op glasvezelnetwerken (“Fiber-to-the-Home”, FttH). We hebben in beide trajecten gekeken naar kansen en naar drempels die er (nog) bestaan. Het project is bijna afgelopen en op 12 maart ’s middags zullen we onze bevindingen delen in een afsluitende bijeenkomst.

De middag bestaat uit twee delen. Het eerste deel geeft praktische informatie over het aanbieden en organiseren van lokale diensten op glasvezelnetwerken. Het tweede deel gaat over het aanbieden van diensten op het snel groeiende fenomeen “Connected TV”. De middag geeft vooral praktische informatie: TNO presenteert drie sets “How-to” aanbevelingen, en voor elk van de drie delen kijken we ook naar een concrete case. Er is telkens ruimte voor enige discussie, en er is een afsluitende borrel. U bent ook welkom als u slechts geïnteresseerd bent in één van de twee delen.

Programma

13:30    Inloop
14:00    Opening 

Deel 1 – Diensten op glas

14:05 Pieter Nooren (TNO): “How-To” - Diensten op glas 
Case Study door Patrick Beitsma (Stichting Open Netwerk Zeewolde)

14:50 Freek Bomhof (TNO): “How-To”- Lokaal organiseren van diensten op glas
Case Study lokaal innoveren door Ton Jansen (SBNA)

15:35 pauze

Deel 2 – Diensten op de Connected TV

16:00 Martin Prins (TNO):  “How-to” – diensten op Connected TV
Case study door Co Mast (The Entertainment Group)

16:45 Afsluiting door Frank Visser (iMMovator)

17:00 Borrel

Datum: maandag 12 maart
Tijden: 14.00-17.00 (Deel 1 van 14-15.35, Deel 2 vanaf 16u)
Locatie: Media Academie, Villa Heideheuvel, Media Park Hilversum
Inschrijving: gratis na aanmelding. U kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan één van de twee delen van deze bijeenkomst.