22 maart 2017

Alles over Youtube

Tickets Gratis toegankelijk na inschrijving

Datum & tijd

2017-03-22 15:00:00

Vondelparkpaviljoen

YouTube heeft wereldwijd meer dan één miljard gebruikers. Per uur wordt er 300 uur aan video’s online gezet en worden er eindeloos veel nieuwe kanalen aangemaakt door vloggers en YouTubers. Binnen 2,5 uur praten vier aanstormende YouTubers en vier mediaspecialisten je vol enthousiasme bij over YouTube.

Wat maakt YouTube nou succesvoller dan andere media platforms en hoe word je succesvol op YouTube? En ook een belangrijke vraag: Wat is nou het verschil tussen een vlogger en een YouTuber? Tijdens Vondel College zullen aanstormende YouTubers Nienke Plas, Koen Brouwer, Carré Albers en Bradley Braafhart vertellen over hun YouTube kanalen. Samen met socialmediaspecialist Jasper Janssen (AT5), Avinash Changa (WeMakeVR), Chantal Antonides (AVROTROS) en Zoë van Walsum (AVROTROS) maken zij duidelijke wat de kracht is van YouTube voor gebruikers, bedrijven en de YouTubers zelf. Daarnaast kunnen zij jouw vragen beantwoorden! Hoe leuk is dat?

Kom meer te weten over de YouTubers Nienke Plas, Carré Albers, Koen Brouwer en Bradley Braafhart.

  • Nienke Plas: ‘Social comedian’ Nienke Plas begon vorig jaar ‘per ongeluk’ met haar hilarische filmpjes. Nadat zij Lady Gaga mis was gelopen op een feestje, vertelde zij hier uitbundig over in een filmpje en plaatste deze op Facebook. Het filmpje werd zó goed ontvangen dat zij besloot wekelijks filmpjes te maken. Elk onderwerp komt aan bod, maar dan ook écht elk onderwerp. Nienke kent geen schaamte. Sinds kort is Nienke het gezicht van online magazine RUMAG, dat binnenkort een online platform lanceert. Tijdens dit evenement vertelt Nienke op haar bijzondere en grappige manier hoe zij met haar plankenkoorts omgaat.
  • Koen Brouwer is een creatieve alleskunner. Hij presenteerde bij Zapp en is nu actief als artiest in het theater met Lieve Bertha en YouTube. Onlangs startte hij een nieuw kanaal waarop hij elke week een video post waarin hij en date heeft. Met zijn eigen vriendin! Mooie feel good video’s waar je zelf ook een beetje verliefd van wordt. Hoe kwam Koen Brouwer tot dit concept? En hoe maakt hij gebruikt van de vrijheid die je als maker op YouTube hebt?
  • Carré Albers verovert haar kijkers met haar charisma en stijl. Haar wekelijkse vlogs zijn heel divers, van dating tot playbacks en collabs met andere YouTubers. Met lifestyle en fashion als belangrijkste thema’s is Carré Albers dé YouTuber om te adviseren over personal branding.
  • Bradley Braafhart: Video’s over de chili challenge, je benen ontharen en het naar binnen lepelen van een pot Nutella. Er staat ook niets voor niets Het is awkward boven het kanaal van Online Creator Bradley Braafhart.

Alles over YouTube is een samenwerking tussen MediaBites en het nieuwe programma van VondelCS: Vondel College. MediaBites Amsterdam is fris, vernieuwend en toont ‘Amsterdamse brutaliteit’ in het op de kaart zetten van jong talent, innovatie en technologie in de media. In Vondel College houden professionals je op een toegankelijke en interactieve manier op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van Media en Cultuur.