22 mei 2019

SIOUX Tech Festival

Tickets Gratis

Datum & tijd

Woensdag en donderdag van 14:00-21:00 uur

Ketelhuisplein, Strijp S in Eindhoven

Strijp-S, Eindhoven, Nederland

Tijdens de 8e editie van de Dutch Technology Week wordt op 22 en 23 mei het SIOUX Tech Festival georganiseerd. Het Ketelhuisplein in Eindhoven wordt gebruikt om verschillende innovatieve technologieën te demonsteren, van een reuze robot tot VR-technieken.

Tech kunstenaar Freerk Wieringa toont zijn werk, bijvoorbeeld een drie meter hoge robot die aangestuurd wordt met een exoskelet. Hierdoor kan de robot van een afstand worden bestuurd en tijdens het festival mogen bezoekers dit ook uitproberen. Daarnaast is er een drie meter hoog bestuurbaar paard aanwezig, die ook door publiek bestuurd mag worden. Een kans die niet iedere voorbij komt.

Het kunstproject De Koude Kermis, van Dropstuff.nl, debuteert ‘Bumper Ballet’ tijdens het festival. Tijdens de rit in de botsauto’s neemt de computer de besturing van de auto’s na een paar minuten over, het resultaat is een gechoreografeerde dans met botsauto’s. Het idee achter dit project is om mensen er bewust van te maken hoe het voelt om de controle te verliezen als computersystemen het overnemen. De Koude Kermis wil met het ‘Bumper Ballet’ en hun andere installaties de traditionele kermisattracties een nieuwe betekenis geven; om volkscultuur te verbinden met kunst en techniek.

Daarnaast is er in de Mirror Room aandacht voor privacy. Je kan binnen stappen en in een paar minuten ontdekken hoeveel privacy we eigenlijk nog hebben in de connected wereld. Het initiatief We Are Data wil een dieper bewustzijn creëren welke persoonlijke gegevens geregistreerd worden en wat dat voor iedereen betekent, zodat mensen de impact van technologie beter begrijpen.

Verder is er een mobiele escaperoom, waarin deelnemers binnen 10 minuten de controle moeten terugwinnen van de Drone Command Unit. Ook is er op woensdag de Sioux Mechatronics Trophy, de robots van verschillende studententeams worden getest op een uitdagend parcours. De snelste robot en zijn makers worden de winnaars van de Sioux Mechatronics Trophy.

Dutch Technology Week

Het Sioux Tech Festival is onderdeel van de Dutch Technology Week, waarin er aandacht is voor innovatieve technologie in Nederland. Door heel Nederland worden verschillende evenement georganiseerd om de successen van de hightech sector in beeld te brengen. Zo zijn er ook colleges, network event, workshops en demo’s. Wil jij meer weten over de hightech sector in Nederland? En hoe succesvol de projecten zijn? Ga dan kijken bij het Sioux Tech Festival en een van de andere 50 events die er in deze week georganiseerd worden.

Voor meer informatie over de Dutch Technology Week