24 februari 2010

3D project organiseert workshop over nieuwsconsumptie op de mobiele telefoon

Datum & tijd

2010-02-24 13:30:00

In februari en maart worden de eerste workshops in het kader van het 3D project (een innovatieplatform voor Nederlandse media) georganiseerd. De eerste gaat over nieuwsconsumptie op de mobiele telefoon. Met de komst van de iPhone gebruiken naast zakenmensen ook  ‘gewone’ consumenten steeds meer gebruik van mobiel internet.  Dit betekent ook dat de nieuwsconsumptie via dat medium is toegenomen. Voor mediabedrijven komt er dus de vraag wat doen met mobiel internet.

Diverse nieuwsproducenten hebben al een ‘app’ (applicatie) ontwikkeld voor de iPhone, maar tot op heden is nog geen onderzoek gedaan naar de wijze waarop consumenten het nieuws op hun mobiele telefoon beleven. In deze bijeenkomst worden de resultaten van een gebruikersonderzoek naar mobiele nieuwsconsumptie gepresenteerd. Daarnaast komen ook de standpunten van een software ontwikkelaar en een media-adviesbureau over nieuws op mobiel internet naar voren.

Datum: Woensdag 24 februari 2010
Tijd: 13:30 – 17:00
Locatie: Utrecht, stadskasteel Oudaen
Doelgroep: commercieel/marketing management, ontwikkelaars, journalistiek
Meer informatie en inschrijven

Programma

  • Ferdinand Sennema (Xedia) – Op welke manier kunnen nieuwsproducenten mobiel internet inzetten?
  • Ontwikkelaar van mobiele sites en applicaties – Wat is er technisch mogelijk voor nieuwsproducten met mobiel internet?
  • Anke Eyck (Hogesschool Zuyd)- Overzicht van de belangrijkste resultaten van het gebruikersonderzoek naar nieuwsconsumptie op de iPhone.
  • Interactieve sessie

 

Over het 3D project
Het 3D-project is een innovatieplatform voor de Nederlandse media. Het project kent een drietal kernactiviteiten: strategische visieontwikkeling, het uitvoeren van gebruikerstests naar nieuwe formats en het definiëren van businessmodellen voor e-publishing. Reeds diverse media (landelijke, regionale dagbladen, opiniebladen, omroepen) hebben zich aangesloten bij dit project. Geïnteresseerden in het 3D project en de workshops vinden op www.dailydigitaldesign.com meer informatie.