26 maart 2018

Tweede Meetup Fieldlab Virtual Worlds

Datum & tijd

maandag 26 maart 2018 van 14:00-16:00 uur

Tijdens de Meetup van het Fieldlab Virtual Worlds brengen we erfgoedinstellingen samen met VR/AR/MR-makers. Zo kunnen zij de mogelijkheden voor projecten te verkennen De bijeenkomst functioneert als kennismakingsbijeenkomst voorafgaand aan de lancering van de tweede call voor projecten (open: 26 maart – 15 mei 2018), meer informatie over de call is op de website van CLICKNL te vinden. In oktober 2017 is een eerste call gelanceerd, en zijn er twee projecten gehonoreerd.

Voor wie 
Deze uitnodiging staat open voor:

  1. VR/AR/MR-makers die op vernieuwende wijze toepassingen willen bedenken en uitvoeren met (collecties van) erfgoedinstellingen (musea, bibliotheken, archieven).
  2. Erfgoedinstellingen (musea, bibliotheken, archieven) die bijvoorbeeld hun collectie met behulp van Virtual Reality, Augmented Reality of Mixed Reality methoden op innovatieve wijze willen tonen aan hun bezoekers.

Pitch/presentatie geven?

  1. Voor erfgoedinstellingen is er de mogelijkheid om hun ‘droomwens’ ten aanzien van Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality toepassingen te pitchen. Wellicht zijn er ook al concrete plannen en is een erfgoedinstelling op zoek naar een VR/AR/MR-partner om een project uit te voeren.
  2. Wij nodigen VR/AR/MR-makers uit zich kort te presenteren in de zogenaamde ‘1 minuut presentaties’. Vertel in 1 minuut waar je/jullie bedrijf goed in is, wat je/jullie bijvoorbeeld al hebben gedaan en waar jullie uitdagingen zien. Er mag 1 slide getoond worden. Daarnaast is er de mogelijkheid om via een laptop demo’s te geven tijdens de borrel. Zo kunnen erfgoedinstellingen 1-op-1 kennismaken met de waaier aan VR/AR/MR-mogelijkheden. Dit kun je aangeven op het inschrijvingsformulier.

Graag horen wij voor 15 maart a.s. of je een pitch of presentatie wenst te geven.

Aanmelden Meetup Fiedlab Virtual Worlds 

Datum en tijd: maandag 26 maart 2018, 14:00-16:00 uur
Locatie: Beeld en Geluid, Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum
Meer informatie en inschrijven

Het Fieldlab Virtual Worlds is opgezet in het kader van de topsector creatieve industrie. Het wordt gecoördineerd door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, het Meertens Instituut en iMMovator.