Work-Life Balance coaching

Enige tot redelijke ervaring
Veel ervaring
Werkervaring speelt geen rol
Geen tot weinig ervaring
Inschrijven € 150,- (excl. btw) per sessie

Veel mensen ervaren de wereld als te snel, te onvoorspelbaar, te veeleisend en vragen zich af hoe hiermee om te gaan. Hoe zorg je dat je geen speelbal wordt, maar de regisseur van jouw (werk)leven en vitaal en in balans je werk kan blijven doen? Meer dan ooit is het van belang om de toekomst wendbaar en weerbaar tegemoet te treden. Vooral nu in de corona tijd ervaren velen onzekerheid en is het een hele uitdaging je focus te houden op wat voor jou van belang is om in balans te blijven. Gedurende de lockdown vindt de coaching online plaats.

Afhankelijk van jouw behoeften bepalen we in welke mate en in welke en volgorde we werken aan de volgende pijlers voor een betere Work-Life- Balance.

 • Waarden: Wat vind je werkelijk belangrijk? Wat zijn jouw belangrijkste behoeften? Wat wil jij betekenen voor anderen? Antwoorden op deze vragen geven jou een kompas voor het stellen van prioriteiten in jouw dagelijkse (werk)leven.
 • Stressregulatie: je krijgt meer inzicht in jouw stress symptomen. Je herkent jouw energievreters en -gevers. Je leert jouw stresscirkel te doorbreken en weet hoe je jouw vitaliteit kan bevorderen
 • Ontspanning: Met Mindfulness oefeningen leer jij jezelf mentaal en fysiek te ontspannen en ga je in het hier-en nu herkennen wat je werkelijk voelt en nodig hebt.
 • Regie op jezelf: Je maakt je los van belemmerende ( vaak strenge) overtuigingen en creëert een meer flexibele relatie met jezelf.
 • Regie op jouw omgeving: Je leert omgaan met het krachtenveld om je heen en leert de kracht kennen van o.a. hulpvragen, feedback geven, grenzen stellen en confronteren.
 • Toegewijde actie: Je kiest bewust voor acties in de praktijk op basis van jouw waarden en doelen en stelt een concreet actieplan op.

Na het coachtraject:

 • Maak je bewuste keuzes, die passen bij wat je werkelijk wilt in jouw (werk)leven;
 • Ben je in staat je stress beter te reguleren;
 • Heb je meer psychologische flexibiliteit;
 • Neem je meer regie over jezelf en jouw omgeving;
 • Ervaar je een betere energiebalans.

Deze coaching is voor mediaprofessionals die graag vanuit meer balans hun wensen en ambities willen verwezenlijken in hun (werk)leven.

Het coachtraject bestaat doorgaans uit de volgende onderdelen:

Intakegesprek

In ons eerste (intake)gesprek maken we kennis met elkaar en onderzoeken we of het voldoende klikt tussen ons om met een coachtraject te starten. Verder gaan we in op jouw specifieke coachvraag. Zo ervaar je direct de werkwijze van de coach. Samen formuleren we doelen voor het coachtraject.

Plan van aanpak

Na het intakegesprek stelt de coach een plan van aanpak op waarin hij of zij beschrijft wat de coachvraag is en hoe je daar begeleid aan gaat werken. Op basis van dit plan van aanpak beslis je als coachee of je het coachtraject daadwerkelijk ingaat; de kosten worden daarna ook pas in rekening gebracht. Mocht je besluiten niet verder te gaan, dan wordt het traject kosteloos geannuleerd.

Coachgesprekken

Afhankelijk van je vraag en je coachdoelen worden het aantal coachsessies bepaald. Doorgaans vinden er 4- 6 coachsessies plaats. Halverwege de coaching evalueren we jouw vorderingen en bepalen we het definitieve aantal sessies Bij de persoonlijke coaching bepaal je zelf wat je inbrengt en waar we aan werken. Samen houden we steeds het doel en jouw ambitie voor ogen. Coaching is maatwerk, er is dus geen vast programma. Jouw coachvraag staat steeds centraal. In persoonlijke coaching draait het om jouw waarden, gedrag, gedachten, gevoelens en ambities.

Wat er wordt besproken tijdens de coachgesprekken en wat er in het plan van aanpak staat, is vertrouwelijk. De coach deelt deze informatie alleen met je organisatie of leidinggevende wanneer jij daar als coachee toestemming voor geeft.

Coach Claire Becking
Coach Claire Becking

Claire Becking. Als Organisatiepsycholoog coach ik Ruim 20 jaar medewerkers op het thema ‘Balans’. Ook met jou ga ik graag op zoek hoe jij vanuit balans jouw kracht kan inzetten om je ambities en wensen in jouw (werk)leven te verwezenlijken.

Ik werk voornamelijk vanuit de positieve psychologie. Ik motiveer je graag om vanuit jouw persoonlijke kracht aan de slag te gaan met je uitdagingen en opzoek te gaan naar jouw mogelijkheden. De invloed van jouw onderliggende denkpatronen en drijfveren worden hierbij inzichtelijk gemaakt. Door je in contact te brengen met je onbewuste processen help ik je om een daadwerkelijke duurzame transitie door te maken. Tijdens de coaching houd ik je graag vanuit compassie de spiegel voor en stimuleer ik je om uit jouw confortzone te stappen om meer effectieve patronen te ontwikkelen. Dit doe ik graag met humor en speelse coachtechnieken. Voor meer rust in je lichaam en hoofd laat ik je graag de kracht van mindfulness ervaren. Vaak laat ik als wandelcoach ook de natuur ons een handje helpen.

Telkens weer raakt het mij als ik zie hoe mijn coachee’s weer meer rust en ruimte ervaren als zij met meer zelfvertrouwen de regie nemen over zichzelf en hun omgeving’

5 december 2023
Er zijn nog geen reviews