Cursus eindredactie HU
1 december 2021

Vloggen voor beginners

Geen tot weinig ervaring
Werkervaring speelt geen rol
Inschrijven € 595,- (vrij van btw)

Tieners doen het, Mark Rutte doet het, zelfs Marijke Helwegen vlogt. Nu jij nog! Dankzij internet en smartphones kun je supereenvoudig een vlog starten. Maar niet iedere vlogger is even succesvol. Handig om iets te weten over film en camerapresentatie en storytelling. Leer je doelgroep te bereiken en start je eigen vlog van concept tot actie!

Wat is vloggen?

Een vlog is een filmpje waarbij jij centraal staat (vlog = videodagboek). Je vertelt een persoonlijk verhaal en het liefst laat je dat verhaal ook in beeld zien. Dat kan een grappige gebeurtenis zijn, maar ook een inzicht dat je wilt delen. Of een evenement dat je aankondigt. En omdat je het zelf vertelt, is het belangrijk om te weten hoe je iets spannend vertelt en hoe je jezelf in beeld brengt.

De cursus Vloggen voor beginners is opgebouwd volgens ‘learning by doing’: theorie wordt afgewisseld met veel oefeningen die we nabespreken. Met de tips en tricks die je leert kun je direct aan de slag.

Deze cursus is  bedoeld voor iedereen die met vloggen aan de slag wil gaan. Je hebt geen voorkennis nodig, wel hbo-denk- en werkniveau.

In dag 1 leer je o.a. storytelling, de technische know-how en het maken van covershots. Je leert met verschillende apps voor montage en ondertiteling te werken. Je monteert je eigen vlog. In dag 2 krijg je feedback op de vlog die je als huiswerk hebt gemaakt. We kijken naar nieuwe formats voor storytelling en daar ga je mee oefenen. Vervolgens leer je waar en hoe je je vlog het beste kunt publiceren en wat er nodig is voor meer views.

Start: 1 december 2021

Geplande lesdata:

1 december 2021 t/m 8 december 2021

Marjolein Stoop
Marjolein Stoop

Marjolein Stoop heeft ruim 20 jaar ervaring bij de publieke omroep als journalist voor de radio, tv en internet, (o.a. Avro, NPS, Wereldomroep). Zij is ook docent aan de HBO-opleiding Dutch Filmers Academy (DFA) in Amsterdam.

LinkedIn. 

13 juni 2024
Er zijn nog geen reviews