Cursus eindredactie HU
4 november 2021

Storytelling

Werkervaring speelt geen rol
Inschrijven € 1195,- (vrij van btw)

Storytelling bestaat uit twee woorden; story (het medium) en telling (de dynamiek van luisteren en (door)vertellen). Die combinatie is de kracht en het geheim van storytelling. In de communicatie worden verhalen bewust of onbewust ingezet met een duidelijk doel.

Maar wat deze verhalen nu precies doen en hoe storytelling mensen in beweging krijgt, is vaak niet helemaal helder. Daarom verkennen we de wereld van storytelling en leer je onderweg luisteren voor verhalen, ze herkennen en hoe je de kracht van storytelling kunt inzetten in communicatie, presentaties, leren en evalueren.

Inhoud opleiding

Dit is de meest volledige cursus storytelling in Nederland. Je krijgt inzicht en leert waarom verhalen van levensbelang zijn en wat het effect is van storytelling. Vervolgens werk je zelf aan een verhaal en bekijkt hoe dat past binnen de communicatiedoelen. Bovendien leer je  van de cases en van elkaars verhalen. Ook werk je met begrippen als spinnen, framen, zingeven, betekenis geven, gedrag beïnvloeden en veranderen.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in storytelling.

In acht bijeenkomsten word je wegwijs gemaakt in het storytellinglandschap. We werken met storytelling als strategie (richten), tactiek (inrichten) en uitvoering (verrichten). Input en opdrachten komen uit je eigen praktijk en die van de docent(en). De bijeenkomsten zijn interactief, met oefeningen en workshops.

De lesopbouw is als volgt:

  • introductie: verhalen landschap en storytelling landschap
  • communicatie: storytelling als communicatiestrategie
  • verbinden: verhalen, gedrag beïnvloeden en veranderen
  • toepassen: storytelling in business
  • cocreëren: werken met verhalendynamiek
  • verspreiden: verhalen presenteren in sociale netwerken, media en social media
  • presenteren: je eindopdracht
  • afsluiting: wrap up met voorwaarden en valkuilen van storytelling

Start: 4 november 2021

Periode: 4 november 2021 t/m 23 december 2021

Suzanne Tesselaar Msc
Suzanne Tesselaar Msc

Suzanne Tesselaar daagt je uit, stimuleert en informeert je vol passie over verhalen, storytelling en veranderingen. Suzanne onderzoekt en werkt 17 jaar met storytelling in organisaties en gemeenschappen. Zij is consultant, docent en auteur van o.a. Storytelling Handboek (2008) The Story of a KISS (2012), Storytelling Atlas (2016) en Narratief Evalueren, de Gids (2018) en vele hoofdstukken en artikelen. Zij doceert meer dan 10 jaar op de HU en geeft internationaal presentaties en gast colleges op universiteiten. Suzanne draagt sociaal haar steentje bij met storytelling projecten voor o.a. Artsen zonder Grenzen, het verhogen van de vaccinatiegraad en het ontzorgen van de Zorg in Nederland.

24 juni 2024
Er zijn nog geen reviews