Sollicitatieworkshop Media Perspectives
15 december 2020

Sollicitatieworkshop (online)

Geen tot weinig ervaring
Inschrijven € Gratis

Door COVID-19 vinden veel sollicitatiegesprekken tegenwoordig online plaats. Deze nieuwe vorm van solliciteren is voor veel mensen best spannend. Want hoe maak je via een videoverbinding nu een goede eerste indruk?

Tijdens deze workshop gaan wij je vertellen waar een werkgever op let wanneer hij met je in gesprek is en hoe jij jezelf het beste kan presenteren tijdens je digitale sollicitatie. Uiteraard gaan we dit ook meteen oefenen! Daarnaast geven we je ook een aantal praktische tips om je cv te optimaliseren. 

Hoe werkt het?

Nadat wij je aanmelding hebben ontvangen, vragen wij je om een bestaande vacature naar ons op te sturen, voorzien van je motivatiebrief en/of cv. Hier gaan we je niet op beoordelen, maar het zorgt ervoor dat we een goed beeld krijgen van jouw vaardigheden en interesses. We vragen je om je zo goed mogelijk voor te bereiden, net zoals je bij een echt sollicitatiegesprek zou doen.

Tijdens de workshop starten we met een korte introductie van onze begeleiders en doen we een voorstelronde van de deelnemers. We werken met een groep van maximaal zes personen. De sollicitatiegesprekken houden we ‘klassikaal’, zodat je als deelnemer ook van elkaar kunnen leren. Gedurende 15 minuten oefenen we een deel van het sollicitatiegesprek, dat je normaalgesproken ook zou kunnen verwachten bij een sollicitatie op de betreffende functie. Na afloop van het gesprek krijg je van ons feedback en geven wij je een professioneel advies.

Meld je aan!

Klik hier om je aan te melden. Heb je nog vragen? Stuur een e-mail naar communicatie@mediaperspectives.nl

Voor iedereen die weinig ervaring heeft met online solliciteren.

Programma

  • 14.00 – 14.30 uur: Introductie sollicitatieworkshop
  • 14.30 – 16.00 uur: Oefenen sollicitatiegesprekken
  • 16.00 – 16.30 uur: Terugkoppeling en afsluiting
Mir Wermuth
Mir Wermuth

Mir Wermuth werkt als freelance programmamanager voor verschillende organisaties in Nederlandse creatieve industrie. Binnen Media Perspectives houdt zij zich bezig met programma’s rondom talentontwikkeling en internationale business.

Sinds 2019 is ze ook secretaris van de Topsector Creatieve Industrie. De afgelopen jaren leidde ze het Dutch Media Innovators-programma in de VS en deed ze de programmering van New Dutch Wave op SXSW17. Als bestuurslid was ze o.a. betrokken bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en nu bij Investico, het platform voor onderzoeksjournalistiek. Daarnaast treedt ze vaak op als moderator op bij conferenties zoals Eurosonic Noorderslag.