Persoonlijke coaching

Geen tot weinig ervaring
Werkervaring speelt geen rol
Veel ervaring
Enige tot redelijke ervaring
Inschrijven € 900,- (excl. BTW)

Je doet je werk goed, maar hebt het gevoel dat je er niet altijd uit haalt wat erin zit. Je merkt dat je soms niet effectief met situaties omgaat, of dat situaties je emotioneel maken. Je hebt moeite om in bepaalde situaties jezelf te zijn en je past je vaak aan. Wil je dit graag veranderen maar weet je niet goed hoe? Persoonlijke coaching kan uitkomst bieden.

Persoonlijk coachtraject

Tijdens dit coachtraject ontdek jij je eigen kracht en kwaliteiten. Je wordt je bewust van jouw gedragspatronen en belemmeringen. Je krijgt inzicht in de factoren waardoor jij uit balans raakt. Dit kan te maken hebben met het krachtenveld waarin je opereert of het type mensen waarmee je samenwerkt. Daarnaast ga je vanuit een andere mindset oefenen met ander gedrag. Je komt tot andere keuzes en een andere focus in je werk. Na elk coachgesprek heb je inzichten en oefeningen waarmee je direct aan de slag kan.

Het coachtraject helpt je:

  • een visie te ontwikkelen op hoe jij graag in jouw werk/leven wil staat;
  • jouw waarden en drijfveren als uitgangspunt te nemen voor wat je doet;
  • bewust om te gaan met jouw denk- en gedragspatronen en regie te nemen;
  • jouw talenten en kwaliteiten effectiever in te zetten;
  • jouw rol en positie te versterken in het krachtenveld waarin je werkt
  • jouw richting te bepalen en focus te behouden.

Tijdens het coachtraject wordt gebruik gemaakt van methodes uit de positieve psychologie, RET, voice dialogue en sociale psychologie.

 

Voor iedereen die behoefte heeft aan persoonlijke coaching.

Dit traject bestaat uit 6 gesprekken die de volgende onderdelen bevatten:

Intakegesprek

Het eerste gesprek bestaat uit een intakegesprek. De gedachte is dat je tijdens dit gesprek verkent wat de coachvraag is, waar je tegenaan loopt en wat je verwacht van persoonlijke coaching. Daarnaast maken de coach en de coachee kennis met elkaar.

Plan van aanpak

Na dit intakegesprek wordt een plan van aanpak opgesteld waarin beschreven wordt wat de coachvraag is en hoe er gewerkt gaat worden. Op basis van dit plan van aanpak wordt door de coachee het besluit genomen om wel/niet met elkaar verder te gaan, de kosten worden daarna ook pas in rekening gebracht. Mocht een coachee niet verder gaan, dan kan het traject kosteloos geannuleerd worden.

Coachgesprekken

Na het intakegesprek zijn er vijf coachgesprekken. Tijdens het intakegesprek en in het plan van aanpak is besproken hoe deze worden ingevuld. Het kan zijn dat een coachee het prettig vind om het laatste coachgesprek een driegesprek te laten zijn, waarbij een leidinggevende samen met de coachee en de coach het gesprek voert. Dit wordt altijd vooraf besproken met de coachee.

Wat er wordt besproken tijdens de coachgesprekken en in het plan van aanpak staat is vertrouwelijk en kan alleen met een organisatie of leidinggevende worden gedeeld wanneer de coachee toestemming geeft.

Coach Claire Becking
Coach Claire Becking

Ik ben Claire Becking, arbeids- en organisatiepsycholoog, en werk al ruim 25 jaar op het snijvlak van persoonlijke-,team- en organisatieontwikkeling in zowel profit- als non-profit organisaties. Met veel passie help ik organisaties en medewerkers hun ambities waar te maken vanuit kracht, verbinding en wendbaarheid. Veel mensen ervaren de wereld als te snel, te onvoorspelbaar, te veeleisend en vragen zich af hoe hiermee om te gaan. Hoe zorg je dat je geen speelbal wordt, maar de regisseur van jouw (werk)leven en vitaal en in balans je werk kan blijven doen? Meer dan ooit is psychologische flexibiliteit van belang om de toekomst wendbaar en weerbaar tegemoet te kunnen treden. Vanuit commitment aan wat werkelijk waardevol voor jou is in jouw werk- en privéleven help ik je om meer regie te nemen over jezelf en jouw omgeving.

 

Coach Casper Hoorn
Coach Casper Hoorn

Ik ben Casper Hoorn, arbeids- en organisatiepsycholoog, en begeleid, coach en train al ruim 16 jaar studenten, talenten, leidinggevenden en professionals in hun ontwikkeling. Met veel passie help ik organisaties en medewerkers hun kwaliteiten en drijfveren te ontdekken en te realiseren. Ik doe dat aan de ene kant op een pragmatische, doelgerichte en oplossingsgerichte manier, aan de andere kant heb ik oog voor de onderstroom in de persoon of de organisatie waar iemand werkt. In ons werk wordt er voortdurend gevraagd onszelf aan te passen en te voldoen aan de verwachtingen, soms raken we hierdoor verwijderd van wie we zijn en waar we goed in zijn. Het is een hele kunst dicht bij jezelf te blijven en tegelijkertijd te voldoen aan de vele verwachtingen van je omgeving. Coaching helpt je beter te snappen wat er bij jou of je omgeving gebeurt, om minder vanuit je belemmeringen en meer vanuit je kracht te kunnen handelen.

1 april 2020
Er zijn nog geen reviews