MOOC Serious Gaming

Geen tot weinig ervaring
Inschrijven € 0,- (Gratis)

Partneraanbod

Deze online cursus wordt aangeboden door onze partner Erasmus Universiteit Rotterdam.

 

 

Heb je je ooit afgevraagd hoe het spelen van serious games ons kan helpen om mensen te trainen, maatschappelijke uitdagingen aan te pakken of mensen bewust te maken van sociale problemen? In de MOOC Serious Gaming leer je de ins en outs van games die zijn ontworpen met precies die doelen in gedachten: serious games.

Inhoud cursus

De cursus definieert serious games en de verschillende soorten die er zijn. De MOOC legt uit waarom mensen ze graag spelen en welke impact serious games kunnen hebben. Met behulp van state-of-the-art theorieën uit gamestudies, filosofie en mediapsychologie helpt de cursus je begrijpen hoe serious games werken. De mogelijke impact van gaming wordt duidelijk gemaakt aan de hand van ‘persuasive games’ die gericht zijn op het veranderen van de mening van de speler. Als laatste illustreert deze MOOC theoretische inzichten met animaties en casestudies van serious games. Deze zijn ontwikkeld door bedrijven van wereldklasse uit Rotterdam.

Deze MOOC is vooral interessant voor studenten die een studie overwegen in digitale media (zoals serious games), professionals die geïnteresseerd zijn in de kansen die deze games voor hun organisatie kunnen betekenen of  game ontwikkelaars die meer willen weten over de impact die serious games kunnen hebben.

De MOOC Serious Gaming is altijd online beschikbaar. Na het aanmelden kan je direct aan de slag met de video’s, toetsen en opdrachten (indien van toepassing). Peer review opdrachten kunnen pas ingeleverd en nagekeken worden wanneer de MOOC begint. De MOOC begint elke 4 weken

Prof. dr. Jeroen Jansz
Prof. dr. Jeroen Jansz

Prof. dr. Jeroen Jansz is hoogleraar Communicatie en Media aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Hij is voorzitter van de afdeling Communicatie en Media van de afdeling Media & Communicatie. Hij is lid van het Erasmus Onderzoekscentrum voor Media, Communicatie en Cultuur (ERMeCC). Hij doceert in het IBCoM, de internationale bacheloropleiding Communicatie en Media en in de internationale MA Media, Cultuur en Samenleving.

Jeroen Jansz is directeur Onderwijs van de ESHCC en lid van het managementteam van de school.

 

Dr. Mijke Slot
dr. Mijke Slot

Mijke Slot is universitair hoofddocent Media en Communicatie aan de Erasmus School of History, Culture and Communication van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Haar onderzoeksexpertise ligt in de impact van technologie op de relatie tussen gebruiker en producent, betrokkenheid van gebruikers, serious games en innovatie in de journalistiek. In 2009 ondersteunde Mijke de Tijdelijke Commissie Innovatie en Toekomst van de Pers om voormalig minister Plasterk van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap te adviseren over hoe om te gaan met de technologische uitdagingen voor de Nederlandse nieuwsmedia.

 

24 juni 2024
Er zijn nog geen reviews